alışveriş,

Alışveriş: Bayram İndirimi

07:00 Unknown 11 Comments



Merhaba! 
Ay sonuna gelmeden, kozmetik marketlerinin Şeker Bayramı için yaptığı indirimlerden aldıklarımı hali hazırda indirim devam ederken paylaşmak istedim. Aldığım ürünlerin hepsi ihtiyaç dolayısıyla  yapıldı, bundan ötürü de renkli kozmetiğe dair bir alımım olmadı. Buna rağmen heyecandan yoksun bir alışveriş yaptığım düşünülmesin, zira aldığım ürünleri büyük bir merakla aldım ve çoğunu ilk kez deneyeceğim. Zamanla da blog'da paylaşacağım. 
Makyaja dair reyonları pas geçmek zor olsa da, indirim bitimine dair aynı performansı gösterebilece miyim, emin değilim. Belki renkli kozmetik açlığımı bastırmak için anneme ihtiyaç duyduğu ürünler alabilirim. :))
Gelelim aldıklarıma;

Organix Coconut Water Shampoo: Son aylarda Bonacure Moisture Kick kullanıyorum ve içinde sls olması dışında performansından memnunum. Ayın başında saçlarımı açtırma ve griye boyatma işlemleri sonrası, artık kaçınılmaz olan yıpranmanın hafiflemesi için Keratin yükleme bakımı yaptırdım, bu bakım sonrası sls tarzı içeriklere sahip şampuanlar kullanmanın bakımın etkisini ve süresini azaltıp, keratini saçtan daha hızlı sökeceğinden bu şampuanı almaya karar verdim. Açıkçası kolay bir karar değildi, birkaç çeşit arasında kalıp, sevgili Blana'nın da imdadıma yetişip Gratis kalabalığının ortasında içeriklere bakarak bu üründe karar kıldım. Şeffaf olması da güzel özelliklerinden bana göre. Kullandıktan sonra etkilerini paylaşacağım.

John Freida Sheer Blonde Color Renew Mor Saç Kremi: Gri saçlara sahip olmanın en zor yanı, onları gri tutmak. Mor şampuan her zaman imdadıma yetişiyor fakat oldukça kurutucu bir etkisi olduğundan her banyoda kullanmıyorum. İlk kez deneyeceğim mor saç kreminin saçlarımın grisini korumama bir nebze yardımcı olacağını umuyorum. Şampuanlar gibi koyu, mürekkep moru değil de lila renkli bir ürün. Saç kremim bitmişken bir şans vermek istedim. Umarım memnun kalırım.

L'oreal Botanicals Fresh Care Aspir Kuru Saçlar İçin Besleyici Terapi Durulanmayan Balsam Krem: Botanicals serisi ilk çıktığında merak etmiş fakat raflarda dikkatimi çekmemişti; sanırım bugünü bekliyormuş. Aspir serisi dışında 2 farklı amaca uygun seri daha vardı. Ben diğer çeşitlerine bakmış olsam da; markalaşmış kuruluktaki saçlarım için aspir serisi ile ilgilendim en çok.
Normalde severek kullandığım L'oreal Mucizevi yağ ve kremi indirimde olmadığından, indirime girmiş bu balsama bir şans vermek istedim. 
İçerisinde silikon, paraben renklendirici olmamasının da bunda bir katkısı var; dikkat dağınıklığı olan biri olarak o hengamede ne kadar doğru anlamışımdır emin değilim fakat içerik olarak market ürünlerine göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim sanırım. Şampuanlarında ise sls bulunduğunu hatırlıyorum, sanırım serisinde en çok bu ürünü ve maskesini beğendim fakat maske de o kadar ufak ki 5-6 kullanımda bitiririm gibi geldi; gerçi çok yoğun da olabilir düşününce. 
Bir an evvel fotoğraflayıp kullanmak için sabırsızlanıyorum.

Toni&Guy Damage Repair Saç Maskesi: Bir çok yerde bir çok kişiden inanılmaz övgüsünü duyduğum bu maskeyi indirimde bulmak adeta bir savaştı; sanırım aylardır her indirimde benden kaçıyordu fakat bu sefer bol stokla bulmaya muvaffak oldum. 
Almadan evvel içeriğe baktığımda gözlerim biraz belerdi; zira basmışlar silikonu basmışlar silikonu...
Niye aldın derseniz, umut fakirin ekmeği işte. En sevdiğim saç maskesi Aussie 3 Minutes Miracle serisinden Deep Treatment ve Luscious Long, içeriği çok temiz sayılmasa da bu kadar silikon, parafin dolu da değildiler ve saçlarım mutlu oluyordu; fakat, Gratis Aussie markasını satmayı bıraktığı, sadece Watson's'ta bulunduğu için ve ben de inanılmaz dara düşmezsem oradan alışveriş yapmamaya kararlı olduğumdan alamıyorum.
 Bu kadar insanın övmesinin sebebi silikonların yarattığı plasebo etkisi olmamalı dedim alırken kendi kendime. Biliyorum ki, öyle olacak. Neyse bu kadar önyargılı (?) yaklaşmamalıyım.




Orkid Infinity-Gece: En sevdiğim ped ve indirime girdiğinde - ki indirime girmesi ya da indirimde bulması pek kolay olmuyor - stokluyorum. Bu alışverişimde 4 adet aldım, önümüzdeki günlerde birkaç paket daha alabilirim. 

Benri Organik Pamuk: Pamuk stoğum azalmışken hem 3 al 2 öde organik yazısını da gördüm alayım dedim; makyajımı genelde mikro fiber bezlerle çıkartsam da pamuğa ihtiyaç olunacak an belli olmaz.

Benri Makyaj Düzeltme Çubuğu & Kulak Temizleme Çubuğu: 3 al 2 ödenin bir parçası olarak ihtiyaç duyulan sıkıcı detaylar. Gerçi kulak temizleme çubuğuyla öte berinin minik köşelerinde birikmiş kirleri temizlemek gibi Ekşi Sözlük "Zevk Alınan Ufak Sapıklıklar" başlığına girdi olacak bir hobim de varken bunu demek haksızlık oldu sanki.

L'oreal Saf Kil Detox Maskesi: İlk kavanozun sonuna çok az kalmışken yenisini almak istedim. Bence uygun fiyata alınacak güzel maskelerden. 

İndirim haftasının ortasında bendeki durum bu şekilde, hala almak istediğim bir iki ürün daha var; bunlardan biri yarı ihtiyaç olan ve fakat Başak'ın uydurması olacağına neredeyse inanacağım, hiçbir yerde bulamadığım Ecotools ikili fırçalar. 
Hiç tombik fan fırçam yoksa bu bir ihtiyaç değil de nedir?!

Evet, aşırı renkli bir alışveriş yoktu; ama geçmiş ayların namına gerek de duymadım; açıkçası o reyonlara bakmadıkça insan ne olduğunu da unutuyor biraz.
Ama siz daha renkli ve eğlenceli bir indirim alışveriş yazısı isterseniz,sizi en sevilen alışveriş yazıma alayım; 
(tık tık) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Renkli Haftalar!
Zeynuş

You Might Also Like

11 yorum:

  1. gerçekten de tam bir ihtiyaç alışverişi olmuş bu Zeynepcim.. :-)) aklına girmek gibi olmasın ama maybelline eraser kapatıcının neutrolizer rengi de gelmiş ve baya açık renk bak istersen indirimde.. :-)) sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırken bir de vicdan yaptım çok mu alıyorum diye, kendimi nasl şartlamışsam =) Hahahah İremcim deme öyle şeyler onu da anneme alabilirim sonra!
      Öpüyorum çok!

      Sil
  2. Gule gule kullan.. ogx coconutu bende alacagim. Cok merak ediyorum😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de büyük bir merak içerisindeyim, en kısa sürede başlayacağım umarım, ah şu fotoğraf çekmek olmasa! Umarım memnun kalırız, öpüyorum!

      Sil
  3. Zeynuş'um ihtiyaç alışverişi diye ben buna derim!
    Organix şampuandan o derece (adeta ışık hızıyla Amerika'yı baştan keşfedercesine) araştırdıktan sonra umarım hayal kırıklığına uğratmaz :) Tony&Guy maske ise, ikimizde de hayal kırıklığı olacak, şimdiden kabullenelim bence :D
    Ecotools fırçalar için ben de iki Gratis'e daha bakacağım ama yine bulamazsak Başak'ın bizi kandırdığı konusunda seninle hemfikir olmak zorunda kalacağım :D
    Hepsini güle güle kullan canım, öpüyorum kocaman <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet Balanam iki arada bir derede büyük işler başardık;çok teşekkürler, umarım yüzümüzü kara çıkartmaz! =) Maskeyi klorlu sudan korunmak için hafifçe saç boylarına sürsem gibi bir düşünceye sahibim açıkçası, bir bariyer olur en azından.
      Başak bunu bizi kuğuluparkta yüzerken görmek için yapıyor, ben sana diyeyim. :D O zaman mayoları hazırla!
      Teşekkür ederim tekrardan,
      Öperim ben de kocaman! <3

      Sil
  4. Çok güzel ürünler alınmış güzel günlerde kullanman dileğiyle :) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hahaha pisliğe bak ya, ben sana alayım yani bizim Gratis'ten, yalancı duruma düşeceğime :))))) Ogx şampuandan inşallah memnun kalırsın; ama, ben o çeşidini kendime çok yararlı bulmamıştım. Toni Guyt maske içinse, zaten hiçbir maske kalıcı olarak toparlayamıyor saçı, diplere değdirme, silikonlarla mutlu mesut yaşa diyorum :) Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AHHHAHAHHAHAHA ya ama Başak, lütfen söyle 5 farklı Gratis'te bulamamam çok anormal değil mi, Blana'yla devriyedeyiz. Elbet bulacağız! =)) Umarım memnun kalırım, hiç olmadı keratinin saçta kalma süresini uzatacak diye teselli ediyorum kendimi. Herkes çılgınca nasıl beğenmiş t&g maskeyi hiçç anlamadım ama artık havuz sonrası kloru saçtan sökmek için kullanacağım.
      Öptüm çok!

      Sil
  6. Zeynep'çim tebrik ederim, gayet de güzel bir alışveriş olmuş. Şampuanda mı almayalım yani. Tut tut kendimizi nereye kadar :))) Ben bi maskara kaptım ama bu indirimde :)))))

    YanıtlaSil