aydınlatıcı,

Kış Dönemi Kozmetik Çekmecemde Neler Var?

07:30 Glam Sight 6 Comments


Merhaba!
Bugün sizlerle bu kış kullanacağım renkli kozmetik ürünlerimi paylaşacağım. Benim gibi gereksiz sayıda kozmetiğiniz varsa ve üstüne onlara baktığınızda kafanız karışıyor asla rutin olarak bir ürün kullanamıyorsanız bu tür bir sistem sizin de işinize yarayacaktır. Kış boyunca kullanacağım ürünlerden oluşan bir çekmece hazırlama fikri aslında Blana'yla yaptığımız Project Pan'dan geldi. Bu çekmecedeki ürünlerin bir kısmı bu projemize ait fakat, hem bu projeyi sıkıcılıktan çıkartmak, hem de kararsızlık sürecimi kısaltarak zamandan tasarruf etmek için bitirme amacında olmadığım, kışa uygun bulduğum, kullanmaktan keyif aldığım ürünleri seçip makyaj masamın ilk çekmecesine yerleştirdim. Şu an her şey güzel gidiyor; canım istediği gibi farklı ürünleri kullanmaya devam edeceğim tabii ki; bir kısıtlama yok.


Collistar Compact Şeffaf Sabitleme Pudrası, Revlon Colorstay Kuru Ciltler İçin Fondöten-110 ve Flormar Blur Effect BB Krem  |  Project Pan )
Bu üç ürün de Project Pan listemde bulunan ürünler, kış boyunca mümkün olduğunca bu fondötenleri ve ihtiyacım oldukça pudrayı bitirip kullanmaya çalışacağım. Project Pan yazımda biraz daha ayrıntılı bahsettim.


Mac CremeBlend Blush- Brit Wit 
Geçtiğimiz kış Mac'de keşfedip rengine bayıldığım, leylak tonları olan nude bir krem allık. 4 mevsim de kullanmayı çok seviyorum ama özellikle kışın krem yapılı ürünleri kullanmaktan, cildimdeki duruşundan daha memnun kalıyorum. Her makyaja eşlikçi olacağından da joker allıklarımdan olacak.

Chanel Creme Blush- Inspiration  |  ( İnceleme )
Project Pan'a dahil ettiğim Holy Grail pembe allığım. Yapısı bozulup çöp olmasın diye, kıyamasam da kullanıp bitireceğim.


YSL Les Saharrines Blur Bronzer-  03 Epice
Sevgili Blana'nın vazgeçilmez bronzerı olan bu ürün şuradaki yazısını okuyunca aklıma düşmüştü; şansıma, güvendiğim bir satış hesabında uygun fiyata almayı başardım ve ben de kendisinin fanı oldum. Bu isminde geçen blur efekti cildimde görmek oldukça şaşırtıcıydı. Kış boyunca bu krem yapıdaki bronzerı sıkça kullanacağıma inancım büyük.

Mac Studio Sculpt Bronzing Powder- Delicates  |  ( İnceleme )
Bu bronzerı da Başak'ta okuyup (tık tık) açık tenler için ne kadar uygun olduğunu okuduğumda Mac'e koşup denemiş ve bayılmıştım. Özellikle, seride çıkan, sentetik/gerçek kıllardan oluşan çift yüzlü fırçayı alıp onunla kullanmaya başladıktan sonra sevgim biraz daha arttı. Keşke kalıcı seride olsaydı.

I Heart Makeup Blushing Hearts- Iced Hearts
Bu bronzer sanırım kış için ihtiyacım olan tüm ışıltı ışık ve sıcaklığı barındırıyor. Kendisiyle aşk yaşıyorum; öyle ki benim gibi kozmetikte odaksız, istikrarsız bir insan bile 2-3 hafta boyunca istisnasız bu bronzerı sürdü. Kendisini sürünce allığa ya da aydınlatıcıya gerek kalmıyor, zaten hem allık rengi hem de aydınlatıcı rengi içerdiğinden tüm boyutlandırmayı kendisi ayarlıyor. En kısa zamanda bloga yazısını yazacağım.


Rival de Loop Golden 20's Far Paleti
Geçen yılbaşında çıkıp fırtına estiren Rival de Loop koleksiyonunun bulabilmek için peşinde koştuğum ve doğumgünüm öncesi şansıma bulduğum paleti. 17TL gibi bir fiyata aldığım bu palet tam bir fiyat performans paleti ve renk skalasını, pigmentasyonunu (her zaman baz kullandığımı da eklemeliyim) ve kalıcılığını günlük kullanmalık çok seviyorum.

Mac Paint Pot - L'oreal False Lash Wings Midnight Blacks - Maybelline Mega Plush Volume Express
Bu üç ürün de yine Project Pan grubuna dahil, üçünü de çok severek kullanıyorum. Umuyorum ki kış bitmeden bu üçüyle vedalaşıp kozmetik dağımı birazcık küçülteceğim.


I Heart Make Up- Goddess of Faith
Geçtiğimiz yaz büyük bir heyecanla yurtdışı alışverişimde almıştım bu kapatıcıyı. Kendisiyle büyük bir aşk yaşıyorum. Kullandığım en güzel aydınlatıcılardan. Soğuk rengi kışın pek güzel duracak.
Bu aydınlatıcı ve biraz üstteki bronzerla beraber  bu kalpli seriden diğer iki ürünü de incelediğim bir yazı dizisi hazırlıyorum. Uzun uzun anlatacağım.

Mac Mineralize Blush- Cosmic Force
Geçtiğimiz hafta Mac'te süren %40 indirimde aldım. Aslen aklımda hatta bilgimde olmayan bir allıktı fakat discontinued olmuş olan fakat çok istediğim Tenderly allığı hiçbir yerde bulamayınca ve bu allığı görüp yan yana swatchladığımda renklerinin çok yakın, Cosmic Force'un daha soğuk bir tonda olduğunu görünce hemen aldım! Böylece hiç toz yapıda nude allığım yok diye nude allık avına çıkmamın da yolunu kapattım inşallah.

Maybelline Fit Me Concealer -15 Fair  |  ( İnceleme )
Bu kapatıcı bana Blanamın doğumgünü hediyelerinin bir parçasıydı. Yapısına aşık olduğum bu kapatıcı bana çok koyu gelse de kış boyunca hemen yanındaki Master Conceal kapatıcının kuru kaldığı yerlerde Mishha'dan aldığım lila corrector ile karıştırırak kullanacağım. Elimdeki kapatıcıların sayısını 3'e indirdiğim için gururluyum. 3.sü Tarte Shape Tape ama kullanmaya kıyamıyorum günlük olarak. :)

Maybelline Master Conceal - Fair
Rengi bana biraz koyu biraz da fazla şeftali tonlu gelen bir kapatıcı, morlukları güzel nötrlüyor bu rengi ile fakat aydınlık katmadan yaptığından yüzüm biraz boyutsuz duruyor. Kapatıcılığı da güzel fakat göz altlarınız kuruysa iyice nemlendirmeniz çok önemli. Kış aylarında biraz zor kullanılabilir fakat mümkün olduğunca kullanmaya çalışacağım.

Maybelline Brow Precise Micro Pencil -Blonde
Çok severek kullanıyorum bu kalemi, sonuna yaklaştım ve yedeği de bekliyor. Renk olarak oldukça başarılı, sarı, açık kumral kaşlılara tavsiye ederim. Özellikle indirimlerde 15-16TL civarındaki fiyatıyla çok uygun oluyor.

Maybelline Brow Precise Fiber Filler Kaş Maskarası- Dark Blonde
PP Kapsamındaki ürün, aşırı bereketli, bitmiyor ama gerçekten severek kullanıyorum. Kaşlara dolgunluk katmada çok iyi bir iş çıkarıyor.


Benefit High Beam & Flormar Lily Puffy Eyeshadow Lily Fields
Kolajımı beğendiniz mi? Bu ikisini ayrı olarak çekmeyi unuttum da bu yazı için. Ece bana adhd teşhisi koyduğundan beri üstüme çok gelmiyorum; siz de gelmeyin lütfen hgjfghjşfhj
Bu iki aydınlatıcıyı PP kapsamında kullanıyorum. High Beam zaten bahardan beri kullandığım ve çok sevdiğim bir aydınlatıcı. Bunun üzerine Goddess of Faith sürerek, gece, uçakları lazer tutulmuştan beter etmeyi amaçlıyorum kldgdkg
Lily Fields ise tam bir no makeup makeup aydınlatıcısı olmuş geçen zamanla, pek verim elde edemiyorum ama kullanmaya devam.


Zoeva Cocoa Blend Palet
Bu paleti geçen yılbaşında annemden bana hediye olarak almıştım . :D Sürekli elimdekileri kullanayım, sonra diye diye br türlü hakkını veremediğm bu paleti RDL paletimin yeterli gelmediği anlarda ilk tercihim olması ve şahane tonları için seçtim. Bence kışa da çok yakışacak makyajlar çıkacak kendisinden. 


En sevdiğim şey rujlar olabilir kozmetik sevdamda! Kısıtlanmayı asla sevmem fakat kışın en çok kullandığımı bildiğim tonları seçip uzun süren kafa karışıklıklarını çözmeyi hedefledim. 

Maybelline Super Stay Master Ink - 50 Voyager  
İnsanın koyu ruj sürüp aklının dudağında, gözünün arkada kalmaması büyük bir lüks! Kışın koyu dudakları tabii ki çok seviyorum. Ekim ayında aldığım bu likit mat bordo beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Canım koyu ruj çektiğinde ilk tercihim bu olacağından zaten adım gibi emindim; şimdi hemen elimin altında duracak.

Mac Amplified Lipstick- Blankety
Black Friday indiriminde kaptığım bu nude ruj, amplified yapısıyla kışın dudaklarımı nemli tutacağı için hiç düşünmeden seçtiğim bir ruj oldu. 

Urban Decay Vice Lipstick- Backtalk  |  ( İnceleme )
Kışa en çok yakıştırdığım ruj! Geçtiğimiz kış neredeyse sadece bu ruju kullandım, ve her seferinde kendimi piremses gibi hissettim. Bu aralar da hava kışa dönmeye yüz tutunca neredeyse içgüdüsel olarak bu ruja sarılınca kış makyaj çekmeceme ilk giren ruj da Backtalk oldu. İnceleme yazısına bakarak ne kadar güzel olduğunu görebilirsiniz.

Mac Matte Lipstick- Really Me
Sanırım 2017 senesinin en birinci Zeynuş ruju. Leylak greige- nude tonuna aşık olduğum, nereye gitsem yanımda taşıdığım bu mat bitişli ruju, 2018 kışında da kullanmaya devam edeceğim. Bitireceğim bir ruj varsa o da budur.

Pastel Daylong Lipcolor Kissproof- 29  |  ( İnceleme )
Bu ruju çıkardıklarında Cupid de kalbime bir ok attı, Ecoşumun hediyesi bu ruj da tam bir piremses ruju. Serinin başarılı formüle sahip renklerinden olan 29 Pastelin tanımlamasıyla Masalsı Blush. Masalsı kısmına katılıyorum, çünkü piremses dedim, değil mi?

Bu kış elimin sık sık gideceği renkli kozmetik ürünleri bunlar; yeni aldığım, canımın çektiği ürünler de kullanmaktan geri kalmayacağıma adım gibi eminim. Yine de daha hızlı olmam gereken günlerde bu çekmece geri kalan koleksiyona göre daha az ürün içerdiğinden permütasyon ve kombinasyonunu alırken beynimin yanma ihtimali düşecek ve daha hızlı hazırlanmam mümkün olacak! Bu sonbaharda kendi kendime ilk kez denediğim mevsimlik makyaj çekmecesi işe yarayınca kış için de bir tane yaptım ve blog'da da paylaşayım dedim. Umarım hoşunuza gitmiştir?

Sizin de böyle benzer bir uygulamanız var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Zeynuş

You Might Also Like

6 yorum:

  1. Valla özendim, benim de yapasım geldi! MAC Cosmic Force ne güzel allıkmış ya! Ama bende Tenderling var, bulaşmayayım buna da. Zaten bana rengi epey açık kalır bence (kesin açık kalır, hiç bakmiyim ben). Maybelline Master Conceal kışın da beni üzmedi; bence kullanılır, sıkıntı olmaz. Zoeva Cocoa Blend paletin ben de hakkını veremedim. Aslında ben de onu göz önüne koyayım; çünkü hala "başka paletim olmasa da olur" kategorisinde benim için! Güle güle kullan hepsini Zeynuş'um, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbaharda pratik olması ve işe yaramasından ötürü, özellikle belli rutinde kullanmak istediğim ürünler de olduğundan, kış için de yapmaya karar verdim. Bundan sonra böyle devam ederim sanırım =) Sen de hakkını vermek istediklerin için benzer bir sistem oluşturabilirsin bence de. Cosmic Force çok güzel ama Tenderling ile gerçekten çok yakın tonlar, bir şey kaybetmezsin koleksiyonuna eklemezsen, hiç gerek yok (:
      Zoeva cidden güzel,bendeki batch'te birkaç rengin pigmentasyon sorunu var biliyorsun ama ger kalanı muazzam. Sadece bende çok kalıcı olmadı ama şimdi bir de Mac bazla denemek istiyorum eminim ki bu sorunu ortadan kaldıracaktır.
      Çok teşekkür ederim,
      Öperim çok!

      Sil
  2. maybelline master conceal kesinlikle istek listemde.. o RdL'un paletini ne zorluklarla almıştım da unuttum gitti valla açayım da kullanayım biraz .-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapatıcılık konusunda çok başarılı master conceal, yılbaşı indiriminde alınabilir =) tek sorun ortadaki light tonunun gelmemiş olması, fair ve mediumla biraz hitap aralığını daraltmışlar. RDL palet günlük olarak çok güzel bir palet benim için, biraz ilgiyi hak ediyor :))

      Sil
  3. güle güle kullan canım hepsini ne güzel ürünler bunlar böyle :)

    YanıtlaSil