carolina herrera,

Glam Sight Güzellik Ödülleri 2017

07:30 Glam Sight 12 Comments



Merhaba!
2017 yılında bizi ağına düşürmüş tüm ürünleri listeleyip kendi kendimize ödül verdiğimiz yazımıza hoşgeldiniz!
Bu yazıda kendimizden 3. şahıslar olarak bahsedeceğiz çünkü bizler aslında bir çok Grammy kazanmış iflah olmaz West Coast rapperlarız. Tabi bu bizi bir de iki kişilik bir yazıda tek mikrofonla spikerlik yapan 2 şapşal olmaktan da bir nebze uzaklaştırıyor.
2017 boyunca gözlerimizden kalpler çıkartma misyonunu büyük başarıyla yerine getirmiş kozmetik ve bakım ürünlerine bakalım!


Dudak Ürünleri

Bu bölümde Zeynep'in ne kadar büyük bir lipstick junkie olduğunu deşifre ediyoruz; sizlere rujları kendi içinde kategorize ederek biraz daha az göz çarpacağını düşünse de bu konuda başarısız olduğu aşikar.

Zeynep için son iki yılın en iyi likit mat ruju, kırmızı ruju; Pastel Daylong Lipcolor serisinden 09 numaralı alev alev kırmızı ruju oldu. En sevdiği kırmızı rujlarda tahtı ele geçiren Pastel 09'un derin incelemesini buradaki yazıda bulabilirsiniz. >>> (tık tık)
Likit mat rujlarda yaz sonuna doğru deneyip her kategoride performansına aşık olduğu Maybelline Matte Ink serisini sahip olduğu 3 renk ile listeye toptan ekleyesi gelse de aralarından en birinci olarak 15-Lover rengini seçti ve listeye ekledi.


Likit mat rujlarda bir sonraki favoriler  Ece'den. Kült denebilecek bir noktaya gelmiş, pek popüler The Balm Meet Matte Hughes serisinden Charming. Ece bu ruju uzun süre arayıp en sonunda geçen sonbahar başında bulmuştu, yeni seri Charmingler eskisine göre daha farklı bir tonda olsa da Ece yeni tonun da çok güzel hatta daha güzel olduğunu düşünüyor. Eski renk ile duruş farkları ve Ece'nin bu ruju incelediği yazıyı burada bulabilirsiniz. >>> (tık tık)
Zeynep de bir ruj bağımlısı olarak Charming'i burada incelemişti. (tık tık)


Klasik rujlara geçince Zeynep rujlarla kendinden geçmiş. İlk sırada bahsi geçmesi gereken ruj kesinlikle Mac Really Me. Geçtiğimiz kış ayında patlayan ve yakışan yakışmayan herkesin almasından ötürü yok satan (yazar burada hala sinirli) ve zor bulunan bu ruju sürdüğü anda aşık olan Zeynep, ruj konusunda tam bir 70 kocalı Hürmüz kıvamında olsa da yıl boyunca en çok bu ruju kullandı.

Bahsi geçmesi gereken ikinci ruj ise Vice Lipstick serisinden Backtalk, geçtiğimiz kış blog'da yerini alan bu ruju Zeynep 7/24 her ortamda kullanılabilir ruj olarak nitelendiriyor ve 2017 senesi boyunca en çok sürdüğü ikinci ruju da Backtalk olarak ilan ediyor. Ayrıntılar burada. >>> (tık tık)

Urban Decay Vice Lipstick serisinden bir diğer güzeller güzeli, metalik bitişli Conspiracy'i hem kabında hem dudaklarında izlemekten bir haz aldığı kayıtlara geçsin.

Bir diğer güzellik uygun fiyatlı klasmanında; H&M Sheer Color Lipstick'lerden Jacaranda. Jacaranda Zeynep'in görür görmez aşık olduğu, uzun süre aklından çıkartamayıp en sonunda indirim beklemeden aldığı lustre bitişli hafif ışıltılı sıcak bir bronz terracotta rengi. Islak bitişinden ötürü pek kalıcı olmayan fakat silinirken eşit silinip geride tatlı bir renk bırakan Jacaranda Zeynep'in çantasında bulunan renklerden biri. Bir arada kaybetti sanıp yas tutmuştu.


Ece'nin klasik ruj favorisi ise Zeynep'in hediye ettiği Revlon ruj oldu. Revlon 477 - Black Cherry kopkoyu, bordoya çalan bir kahverengi. Kalıcılığı ise muazzam. Dudakları dolgun göstermesi ise hanesine artı puan kattı. Muadilli İncelemesi için! >>> (tık tık)

Zeynep'in dudak ürünü kategorisinde son ürünü bir ruj olmayan ama Zeynep'in kahramanı olmuş Lola Bomb, Bomb Cosmetics Strawberry Daiquiri Lip Balm. Bu ürünü blogu okuyan herkes önceden duymuştur. Zeynep'in günlük olarak da ruj altına da ve özellikle likit mat ruj altına sürmeyi tek sevdiği, ruj yapısını değiştirmeyen lip balm. Kendisi ikincisini almak üzere şu günlerde.

-Ayrıca tekrar hatırlatmak istiyor, bu lip balm parmakla güzel sonuç vermiyor, ama dudak kalemiyle kullandığınızda gözlerinize de dudaklarınıza inanamayacaksınız!




Ojeler

Golden Rose Ice Color 121 numara ve Pastel Blush. Golden Rose Ece'nin daha ürün raflara yerleştirilmemişken kolinin içinde görüp hemen kapacak kadar aşık olduğu, Charming rujuyla inanılmaz bir uyum içinde olan, belki de şimdiye kadar en sevdiği oje oldu. Pastel Blush da kalıcılığı, kolay sürülüşü, rengi ile hayat kurtaran ojelerinden. En azından Ece böyle söylüyor, biz onun yalancısıyız.

Ayrıca yaz aylarında piyasaya sürülüp, gönüllerde kısa sürede taht kuran Holographic Ojeler de Ece'nin gözünden kaçmadı. Lila olanıyla hala aşk yaşıyor kendisi.


Zeynep'in de oje tercihlerinden biri Pastel Nude serisinden.Buradan serinin oldukça başarılı olduğunu anlamak zor değil. Zeynep favori rengi olarak Kind'ı seçmiş. Adı gibi kibar,bir renk. Temiz, asil ve güzel. Her kullanana yakışacak, ellerini tırnaklarını güzelleştirecek, bakımlı gösterecek türden bir oje. Diğer oje tercihi ise bir ilk görüşte aşk; NailsInc Mayfair Lane. Zeynep'in bir numaralı pembemsi nude ojesi.


Göz Ürünleri

Zeynep'in yıllardır bahsettiği, Ece'nin rüyalarını süsleyen ama ülkemizde satışta olmadığı için sürekli bir iç geçiriş halinde olduğu L'oreal Superliner Black Lacquer yine yaz aylarında ülkemize girişini yaptı. Dolayısıyla Ece bu ürünü ışık hızıyla kaptı. Her kullanışında Zeynep'e teşekkür ediyor zira göz altlarına dökülmeyen, kolay sürülen, koyu siyah, kalıcı bir eyeliner bulabilmek hiç kolay değildi. Hatta iki kafadar bu özellikleri ispat etmek için bir de video çekti, sizinle paylaşabilmek için sabırsızlanıyorlar.

Zeynep'in sene başında indirimle alıp, aldığından beri her seferinde heyecan ve aşkla kullandığı göz ürünlerinden 1.liği hak eden ürün Mac'in Rose pigment'i oldu. Bu müthiş rose gold tonu ve pigment olmasından mütevellit yoğun rengi her kullandığında apayrı bir zevk ve keyif duyuyor.


Maskara

Zeynep'in favorisi ise maskara değil, maskara top coat'u! Nyx Proof It Mascara top coat'u Zeynep için maskara oyununu tamamen değiştiren bir ürün oldu. Akmayan ve dökülmeyen maskara fikri size de imkansız geliyorsa bu ürünü mutlaka deneyin diyor. Maskarası ne olursa olsun bu ürünü üstüne uyguladığında dökülme veya akma sorunu tamamen ortadan kalkıyor. Yazısı gelecek!

Maybelline Lash Sensational, Ece'yi bir Chanel ya da Collistar marka rimele dünya para vermekten kurtardığı için Ece'nin "Drugstore rimellerin kraliçesi" olarak adlandırdığı bir ürün oldu. Intense Black versiyonu ise ipek kirpik etkisi yaratıyor adeta.


Kaş Ürünlerinde Zeynep'in favorileri 2017 senesinin başında tanışıp severek kullandığı Maybelline Brow Precise Fiber Filler kaş maskarası ve senenin son çeyreğinde tanışıp çok sevdiği yine Maybelline'den Brow Precise Micro Pencil oldu; hatta fiyat performans oranıyla, çok sevdiği Nyx Micro Brow Pencil kalemin pabucunu dama attırdı.

Göz ürünlerinde son favorisi ise yine sene başında keşfedip aşık olduğu L'oreal Infallible serisinin jel kalemleri, hepsine bayılsa da ilk görüşte aşk yaşadığı ve elinden düşürmediği Super Cooper. Yazısı >>> (tık tık)


Ten Ürünleri

Zeynep'in bu seneki bir fondöten favorisi onu paramparça eden bir güzel; Tom Ford Traceless Perfecting Fondöten. Yapısı, duruşu, kalıcılığıyla bugüne kadar yapılmış en güzel fondöten ilan ediyor Zeynep onu. Tek kusuru en açık renginin tenine koyu olması ve yürek dağlayan fiyatı. Yine de rengi cildnie tam acımadan bu parayı verirdim diyor Zeynep. Çünkü kendisi bir makeup junkie ve asla mantığı yok.

Ece’nin favori ten ürünü de, Zeynep sayesinde deneme imkanı bulup hayran kaldığı Tom Ford Traceless Perfecting Fondöten oldu. Bir fondöten düşünün ki daha sürerken bile kadife yapısını hissedin, ilk sürüşte kusurlarınızı büyük ölçüde örtsün, cildinize kısa sürede otursun, oturduğu gibi ordan hiç kalkmasın, sebum salgılamadan duramayan cildinizde bile minimum parlama yapsın, tüm gün koşuşturmanız telefon konuşmalarınız ağzınızı burnunuzu silmelerinize rağmen kıpırdamasın, sivilce yapmasın, cildinizi doğal bir şekilde ışıldatsın. Karma bir cilt daha ne ister? Daha ucuz olmasını elbette. 

Zeynep'in allıkta favorisi bu sene keşfettiği Mac Cremeblend Krem Allıklardan Brit Wit rengi. Mac mağazasında arkadaşını masum masum bekler etrafı kurcalamazken yanında leylak bir yansıma içeren bu nude allığı görünce bir anda dünyası değişti. Rengi ve tonu dolayısıyla her türlü makyaja eşlik edebilen bu allığı sene boyunca çoğu makyajında kullandı, hatta tatile giderken alternatife ihtiyaç duymaksızın, düşünmeden yanına aldı.

Bir diğer favorisi yine Mac'ten fakat bu sefer LE bir ürün olan 'Oh My, Passion!'. Bu şahane'nin yazısı mevcut. Dolayısıyla uzun uzadıya anlatmıyor; merak ederseniz >>> (tık tık)


Pudra ise Zeynep'in uzun zamandır istediği, hayatında ilk kez kafasını un helvasına sokmuş gibi görünmeden tüm yüzüne kullanabildiği, cildi matlaştırmayan, kendinden bir halo ve blur effect katan, içinde ufak ışıltılar içeren Guerlain Meteorites Compact Pudra-02 Clair. Bu ürünle ilgili 1 Ürün 2 Yorum yazısı geliyor.


Konu aydınlatıcıya gelince tüm zamanların en favorisi olma ünvanını kazanan, geçtiğimiz sene zor da olsa kavuştuğu Sleek Solstice aydınlatıcıyı bir törenle taçlandırarak listeye ekliyor. Tüm renklerini keyifle kullanan Zeynep, krem aydınlatıcıyı baz olarak kullanmayı da tek başına günlük olarak kullanmayı, aydınlatıcıyı bir ileri seviyeye taşımayı ve bunu cilt (alt) tonuna uyumlu bir renkle yapmak istediğinde Hemisphere'i kullanmaya bayılıyor.


Peki ya concealer?

Ece, Zeynep'e onu Maybelline Fit Me kapatıcı ile tanıştırdığı için hemen hemen her gün dua ediyor. Bir yandan da hiç bitmiyor olmasıyla şişenin içinde paralel evrene açılan bir kapı olduğunu da düşünmüyor değil.

Zeynep'in seçtiği kapatıcı kavuşması zor olsa da kavuştuğu Tarte Shape Tape kapatıcı oldu. Kapatma gücü ve ve kalıcılığı muazzam bu kapatıcının tek olumsuz yanının ülkemizde bulunmaması ve satış hesaplarında fahiş fiyatlara satılması olduğunu düşünüyor. Bunun yanı sıra Ece gibi Fit Me kapatıcıya olan sevgisi yıllardır değişmedi. En güzeli artık ülkemize gelmesi ve yeni açık tonlarının çıkmış olması!


2017 yılı Zeynep için iyi bronzer yaptı! Bronzer dünyasına yeni girmiş biri olarak kısmeti oldukça açıktı, dolayısıyla 3 tane favoriyle geldi.
İlki yazısı olmasa da yazılarda ismi geçen Ysl Les Saharinnes- 03 Epice krem bronzer vadettiği blur effect, kalıcılık ve tonuyla kalbini fethetti.
Nars ikili aydınlatıcı/bronzer sticklerinin Sidari Beach isimli şahane beyaz ten bronzerı stick bronzerların şahı oldu Zeynuş için. Ayrıntılı incelemesi >> (tık tık)
Pudra bronzerlarda ise açık ve küllü tonu, incecik dokusu ve yoğunluğu artırılabilir yapısı ile Mac Studio Sculpt Defining Bronzer Powder- Delicates. İncelemesi >>> (tık tık)


Fırçalar

Zeynep bu sene keşfettiği favori fırçalarını da eklemeden geçmek istemedi. Ecotools'un yenilenen fırça serisi Zeynep'in sevgisini kazandı. Türkiye'de olmayan çeşitlerinin gelmesini de dört gözle bekliyor ve eğer fazla para harcamadan güzel fırçalara sahip olmak istiyorsanız bu serinin ürünlerine indirimde bakmanızı tavsiye ediyor.


İkinci fırça ise Zeynep'in 2017 yılında en sevdiği koleksiyon olmuş olan Mac Fruity Juicy'de yer alan 126 Split duo fibre large face brush isimli çift yüzlübir yüzü sentetik bir yüzü gerçek kıldan yapılma fırça oldu. Mac mua'sı bronzerı bununla uyguladığında aşıkolmuş fakat fiyatı yüzünden aşkını kalbine gömmüştü. Şansına %40 indirim döneminde kendisini buldu ve aldı. Yüze bronzer/allık gibi ürünleri bundan zahmetsiz hızlı homojen güzel uygulayan baika bir fırça görmediğini söylüyor Zeynep. Limited Edition olan bu fırça yine bir koleksiyonla gelirse almanız öneriyor.


Cilt Bakım Ürünleri

Cilt bakım ürünleri konusunda Ece'nin favorisi Cyrene'in miselar suyu. Makyajı hızla çıkartırken cildi kurutmayan ve tahriş etmeyen bu üründen çok memnun kendisi. Bir diğer ürün yine Zeynep sayesinde tanıştığı Sephora Tonik. Adeta hassas ciltler için biçilmiş kaftan! Son olarak Ece tarafından aslında yılın değil yılların ödülünü almaya hak kazanan, hayat kurtarıcı, LRP Effaclar Duo+

Zeynep'in diğer favorileri, geçen senenin son çeyreğinde hayatına girip cilt bakım rutinini ve cildini inanılmaz değiştiren iki ürün,ilki merakla ve fakat büyük beklentiye girmeden aldığı Nip Fab Glycolic Fix Cleansing Pads, cilt içindeki glikolik asitle mikro peeling yaparak arındıran bu ürünü zaten anlatmıştı.>>> (tık tık)
Diğer ürün ise verilen tester'ı denediğinde cildinin yumuşaklığına, nemine inanamadığı Sephora Oil Serum; kendisi bunu o kadar sevdi ki; indirimde çok uygun fiyata inmesiyle "n'olur n'olmaz, yedeğim olsun" diyerek 3 şişe stokladı. Evet,kendisi delidir. Yazısı da gelecektir. Aslında yeni oturttuğu cilt bakım rutinindeki tüm ürünler şu anda favorisi o yüzden cilt bakım rutinindeki ürünleri paylaşacağı yeni bir yazı hazırlıyor kendisi.


Parfüm

Ece, yılın parfümü ödülünü bir dakika bile düşünmeden Lancome Tresor Midnight Rose'a veriyor. Ortamlarda "burası Ece kokuyor" olarak bilinen bu parfüm Ece'nin yıllardır aradığı ve rastlantı eseri bulduğu bir imza koku olmuş adeta. Şurada okuyabilirsiniz. >>> (tık tık)
Ayrıca 2017 yılının son aylarında keşfettiği Soft&Gentle deodorantı da eklemeden geçemedi. Girip öylesine aldığı bir deodorantın nasıl bu kadar güzel kokabildiği ve en önemlisi o kokunun nasıl bu kadar kalıcı olabildiği hala bir soru işareti. Ece'deki Yasemin&Hindistancevizi Sütü kokulu olan. Bütün gün ara ara burnuna gelen o keskin ve şekerli koku bazı günler parfüm kullanmaya bile gerek bırakmıyor.


Zeynep hayatındaki Ece faktörü ile parfüm dünyasına olan yabancılığı ve burnunun yabaniliği biraz azaldı, bu dünyanın büyüsüne kendisini biraz kaptırdı; sanki çok lazımmış gibi! 2016'da
Ece'yle birçok parfüm keşfeden Zeynep'in 2017 favorisi açık ara Carolina Herrera'nın sonbahar döneminde piyasaya sürdüğü Good Girl oldu. "It's Good to be Bad" cümlesiyle parfümün seksi ve kışkırtıcı aurasını vurgulayan CH, söylediğini yapmış ve bunu yaparken kokunun klas ve zarafetinden bir şey kaybetmemesini de başarmış. İçinde bulunan kakao, kahve gibi notalar insanı şaşırtır ve kötü kızın sıcak çekiciliğini anlatırken, arap yasemini ve sümbülteber klasını, badem ise iyi kızın temiz yanını vurguluyor. Tenine bu kadar oturan ve uzun zamandır kullandığı en kalıcı parfüm olan Good Girl, hiç beklemezken Zeynep'in son parfüm aşkı oldu.

İşte iflah olmaz iki west coast rappers, güzellik gurusu, gurme, bilir kişi, ordinaryüs olan biz Zeynuş&Ecoş'un 2017 favorileri böyleydi! Umarız hoşunuza gitmiştir, ilk kez bu denli ürün içeren uzun bir yazı hazırlamış ortaklar olarak yazıyı düzenlerken biraz kafamız karışmış olsa da oldukça eğlendik! Sizin de 2017 favorilerinizi duymayı çok istiyoruz!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!
Zeycoshka

You Might Also Like

12 yorum:

  1. Ya yazının tamamının şirinliği beni benden aldıı!!! Ortak bir sürü favorimiz var: mesela Shape Tape, mesela Lancome Midnight Tresor, mesela -bende olmasa da- Backtalk ve bende de olan Maybelline Lover :) Ve fakat gelin görün ki ben asla bu yazıları yazamıyorum. Tüm makyaj dolabımı yazasım ve yazmayasım geliyor :)))) Bu arada, NYX Proof It baz alınacak, belli oldu. Zira bende döüklmeyen rimel yok gibi :( Ellerinize sağlık şekerler, öpüldünüz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok sevindim beğenmene! Ortak favoriler olmaması imkansız zaten, bakalım bu yıl bizi neler, ne güzellikler bekliyor?! Gerçekten zor bir yazı oldu, ben de ancak bu kadar kısabildim, en zoru da rujlar oldu benim için =)
      Öperim çok!
      Zeynuş

      Sil
  2. :-))) yazıya bayıldım çok güzel anlatmışsınız gerçekten.. parfümlerden CH'yı ben de geçen sene almıştım ve çok sevdim..sleek palet ise daimi favori olacak gibi.. tarte tape shape i ben de merak ediyorum ama hem pahalı hem de ulaşmak zor alamadım ... bakalım bu sene inşallah ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İremcim, beğenmene çok sevindim! Parfüm ve aydınlatıcı paleti benim de daimi favorilerim olacak gibi geliyor, sadece 2017 için değil! Tarte Shape Tape çok güzel ama ciddi saçma fiyatlara satılıyor, umarım orijinal fiyatından veya ona yakın bir fiyattan bulabilme şansın olur.
      Sevgiler!
      Zeynuş

      Sil
  3. Maybelline Matte Ink serisini ben de çok beğendim mühürleniyor resmen ruj dudağa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şahane bir formülasyon olmuş; sihir gibi! Yeni renklerinin de gelmesini heyecanla bekliyorum :)
      Sevgiler.

      Sil
  4. Çok keyifle okudum, en çok fikir sahibi olunan yazı türü bence bu :) Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederiz!
      Sevgiler <3

      Sil
  5. Yazının akıcılığı ve fotoğrafların güzelliği beni benden alıyor. Rujlar konusunda hem fikiriz ve Pastel daylong serisinden 09 numaralı ruju bu ay benim de favorim oldu :)) Öpüyorum ikizi dee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mary'cim, beğenmene çok sevindim! Pastel şahane bir kırmızı yaratmış, iyi ki de yaratmış! <3
      Öpüyoruz biz de çok!

      Sil