bioderma,

Bitenler: Ocak - Şubat 2018

07:30 Glam Sight 3 Comments


Merhaba!
2018 ile tekrar bitenler yazısı yazmaya başlamaya karar verdim; bu şekilde kendi tüketim eğrimi de görebilecek ve en çok kullandığım ürünlerin çetelesini tutabileceğim. Çöp saklamaktan nefret etsem de en azından bu sene sonuna kadar bu yazı dizisini sürdürmeyi amaçlıyorum. 2 aylık periyodlar halinde bitirdiğim ürünleri sizlerle paylaşacağım.
Ocak - Şubat ayında bitirdiklerime beraber bakalım;


The Body Shop Camomile Sumptious Cleansing Butter  |  İnceleme

Geçtiğimiz aylarda inceleme yazısını yazdığım bu temizleme yağı benim favorim ve bitmeden yedeklemiştim. Yeni yılla beraber kendisi bitti ve hemen ikincisine geçtim. Merak ederseniz İnceleme kelimesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Missha Super Aqua Ultra Waterful Serum

Serum ihtiyacım varken bu ürüne indirimde denk geldim ve bir şans verdim. Yapısı jelden sıvıya dönüşüyor, nem verme konusunda başarılı, sabah akşam kullanarak 1,5-2 ay süresinde bitirdim. Tekrar almayacağım zira içerisinde yüksek miktarda olmasa da silikon içeriyor ve takip edenler cildimin silikondan pek hazzetmediğini bilirler. Sizin cildiniz silikonlarla çatışmıyorsa şans verebilirsiniz.

Sephora Super Regenerating Oil-Serum

En sevdiğim cilt bakım ürünlerimden, maalesef artık üretilmiyor. Geçen kış indirimde 100tl'den 30tl'ye inince çılgınca stoklamıştım. İkinci şişemi de geçtiğimiz haftalarda açtım. Yağ-serum olduğundan özellikle gündüzleri kullanmayı seviyorum zira kuru cildimde hem yağ hem serum olarak iş görerek hem cilt bakım adımımda hem de zamandan tasarrufu sağlıyor hem de makyaja daha hızlı bir zemin hazırlamış oluyorum. Bence aynı zamanda çok güzel bir kuru cilt makyaj bazı kendisi. Keşke hala üretilseydi.

Cyrene Moonlight Beauty Concentrate

Uzun zamandır istediğim bu ürün baharda bir çekilişte çıkmıştı. İçeriği şahane, kuru cildime iyi gelen bir üründü. Fakat belki de son kullanma tarihine yaklaşmış olmasından, son zamanlarında fazla bir yarar sağlamaz olmuştu. Elimdeki benzer ürünler biter ve başka bir ürün deneme merakım olmazsa alabilirim ve tavsiye edeceğim bir ürün. Sadece fiyatları daha makul olmalıydı.

Sebamed Anti-aging Q10 Lifting Eye Cream

Sevgili Blana'nın önerisiyle alıp çok memnun kaldığım bir göz çevresi kremi. Yeni oluşmuş, ince kırışıklıklarda etkisi muazzam, lifting etkisini göz altınızda çöküntüler varsa onları azaltarak gösteriyor; lifting kelimesi ile kasıtları bu. Ben kaş ortamdaki çizgi ve dudak kenarı çizgilerine de uyguluyorum, etkisi muazzam. Bu kremi de bitmeden yedeklemiştim. Şu anda 2. tüpteyim. Tavsiye ederim.

Bioderma Sensibio Mild Cleansing Foaming Gel

Recete.com alışverişimde gelen bir tester'dı ve bu ürünü merak ettiğimden denedim, ve beğendim. Çok kuru olmayan ciltler severek kullanabilir fakat, ben köpürmeyen cilt temizleyicileri tercih ediyorum cilt bakım rutinimde dolayısıyla tam boyunu almayı düşünmüyorum.

Bioderma Hydrabio Serum

Yine recete.com alıverişimde gelen testerlardan biriydi; kısa tatillere güzel eşlik eden kısa süreli kullanımda beni rahatsız etmeyen bir serumdu. Nem vermesi güzel, Missha Serum ile oldukça benzer ve fakat bu serum da silikon içerdiğinden tam boyunu tercih etmeyeceğim bir ürün oldu.


Sephora Instant Refreshing Toner Face&Eyes

Devasa boyu ve uygun fiyatıyla bence piyasada en alınası tonerlardan. İçerik olarak da iyi olduğunu düşündüğüm, cadı fındığı içeren ve cildi rahatlatan, gözlerde de kullanıma uygun bir ürün. Bu boyunun pompası başarısız olsa da, bir ufak boyu pompasız haliyle tercih edilebilir. 7 skins methodunu uygulamak için de güzel bir toner. Daha ufak boyunu tercih edebilirim.

Uriage Eau Thermale

Çok severek kullandığım, verdiği nemi de, etkisini de, spreyini de oldukça başarılı bulduğum bir termal su. Övgülerden dolayı merak ederek aldığım Caudalie üzüm suyu spreyi ile cildimde yarattığı etki açısından fark yok. Uriage daha uygun fiyatlı ve cruelty free olduğundan tercih edeceğim, tekrar alacağım ve tavsiye edeceğim bir ürün oldu. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Uriage termal su cilde nem sağlarken ph'ını da dengelemeyi vadediyor.

Nivea Siyah Nokta Bantları

Erkek kardeşim kendisi için almış, benim siyah nokta bandım bitince deneyeyim dedim. Kesinlikle başarısız. Burnuma koli bandı taksam aynı verimi alırdım. Asla almayı düşünmüyorum. Rituel de Beaute ile yola devam.

L'oreal Mucizevi Yağ

İçerik olarak rakipleri arasında oldukça başarılı olan, ilk çıkan yağlardan. Bende uzun zamandır vardı çok yoğun olduğu için bitiremedim, son kullanım tarihi yaklaşırken kışın kuruluktan pul pul olan bacaklarıma kullanarak bitirdim. Vücudumdaki kuruluğa bu kadar iyi gelen, yumuşacık bırakan ve o yumuşaklık ve nem sonraki 2-3 gün daha devam eden şahane bir cilt bakım yağı oldu. Sırf bu amaçla kullanmak için tekrar alacağım. Cildiniz kuruysa tavsiye ederim. Hem de damlalıkla uygulamak oldukça pratik ve sorunsuz.

Sephora Green Tea Eye Mask

Geçen sene Sephora tarafından doğum günü hediyesi olarak verilen maskelerin göz için olanını bu sene doğum günümde kendimi şımartma saatlerimde kullandım. Verdiği nem beni hiç etkilemedi, hemen ardından kısa süreli de olsa bir etki gözlemlemedim. Belki bir başka çeşidini denerim ama bu çeşidini almam.

Beyond Intensive Ampule Kağıt Maske

Blanamın hediyesiydi, hylaluronik asit içerek nem bombası bu maskeyi de doğum günümde denedim ve gerçekten verdiği nemi canlılığı ışıltıyı çok beğendim. Tekrar kullanmak isteyeceğim kağıt maskelerden biri oldu.

Nip Fab Glycolic Fix Daily Cleansing Pads  |  İnceleme

Cilt bakım hayatımı kökünden değiştiren bu pedlerden ikinci bir kutu daha bitirdim. Elimdeki yedeklerden birini açtım ve hafiften panik yapmaya başladım zira geçen seneden beri Watson's'tan alışveriş yapmıyorum. Yapmak durumunda kalmak da istemiyorum. Sephora'ya Pixi gelince biraz rahatladım, umarım kalıcı olurlar. Bu ped ve glikolik asit kullanımı hakkında ansiklopedik yazımı merak ederseniz, incelemeye tıklamanız yeterli.

Bioderma Matricium Ampuller

Cilt bakım hayatımı kökünden değiştiren ürünler demiştik, değil mi? Evet bir diğeri de bu ürün. Patenti alınmış, her türlü cilt sorununa, ciddi cilt sorunlarına doktorlar tarafından verilen bu ürünü ben yüzümdeki görülmeyen fakat hissedilen doku farklılıkları için kullandım. Muhtemelen rozesa yüzünden oluşan bu doku farklılıkları hiçbir cilt bakım ürünü ve nem takviyesiyle geçmiyordu, hatta nem takviyesini kabul etmiyordu. Bu sorunu 30 dakika içinde geçirdi. Aralıklı olarak kullanıyorum ve yüksek gözüken fiyatını sonuna kadar hak ediyor diyorum.


Flink & Sauber Mikrofiber Bezler  | İnceleme

En sevdiğim makyaj temizleme havlularım kalp kalp kalp! Bu ürünü önerdikten sonra bir süre bulamadım, bir baktım zam gelmiş falan. Fenomen olmak çok zor jdkfgkdfgkdg
Hemen yedekli yedekli aldım, içim rahat. Nasıl kullandığımı merak ederseniz incelemeye tık tık.

Rival de Loop Hydro Makyaj Temizleme Mendilleri

Makyaj temizleme mendilleri ile çok sıkı fıkı değilim. Bugüne dek kullandığım en güzel temizleme mendilleri Garnier'nin eski serisindendi sonra değişti hiç denemedim bile. Bu makyaj temizleme mendillerini ise çok ucuz ve hydro diyor diye aldım. Sanırım gönül rahatlığıyla hayatımda gördüğüm en kötü makyaj temizleme mendillerinden diyebilirim; zira hiçbir işe yaramıyor ve köpürüyor??!!
Swatch silerek fırçaları yıkamadan önce kabasını alarak falan bitirdim. Önermiyorum.

Collagen Ampoule Mask

Gratis'e özel bu maskelerin gratise özel olma sebebi tarihi geçmiş ürünleri bize kaktırmaları için onlara yollanmış olmasından sanırım. Zira aldıktan sonra gördüm de aldığım tarihin de gerisinde bir son kullanma tarihi vardı. İade edemedim ama mağaza yetkilisine durumu belirttim, ileteceklerini söylediler ama hala satıştaydı ve onların da son kullanma tarihleri geçmişti. Sakın almayın, direkt çöp oldular. Zaten kolajen dıştan uygulanarak cilde nüfuz edemeyecek, büyük moleküllü maddelerden, kanmayın :D
Sen niye kandın demeyin, ucuzdu. jdfklsjfl

Neal's Yard Remedies White Tea Enriching Facial Mask

Ben bu markaya aşığım diye mi her denediğimi beğeniyorum, yoksa her denediğimi beğendiğim için mi aşığım; bu dilemmayı çözemiyorum! Bu maske de cildimi yatıştıran dolgunlaştıran bir maske oldu. Erişimim olsa bir çok ürünüyle beraber bunu da alırdım!

Neal's Yard Remedies Wild Rose Hand Cream

Ellerimi yatıştıran yapış yapış yapmadan nemlendiren bir el kremiydi. Elleri onarma, egzamaya iyi gelme konusunda etkili mi bunları merak ediyorum fakat kullandığım kısa dönemde ellerim kuruluk yaşamak dışında bir soruna maruz kalmadığından bilmiyorum. Alır mıyım? Evet, çünkü Wild Rose serisinden her şeyi alırım.


Bonacure BC Moisture Kick Şampuan

Geçen sene aldığım bu büyük boy şampuanı yeni bitirebildim, zira yeni şampuan merakımdan aralıklarla kullanabildim. Sls içeren bu şampuanı ben severek kullandım, çünkü saç diplerimde değil  saç boylarım ve uçlarımda kullandım. Sls'li ürünleri tenime değdirmediğimde kullanmakta çok sıkıntı yaşamıyorum. Yine sls'ye rağmen saça nem efekti katmakta iyiydi. İlerleyen zamanlarda alır mıyım? Olabilir, iyi bir fırsatta yakalarsam ve daha etkili ve temiz içerikli bir şampuanım yoksa eğer.

Urban Care Shake n Repair

Uzun zaman önce stok şeklinde aldığım saç bakım köpüğünün sonuncusuydu. Güzel kokuyor, fakat bence saçı sakinleştirmek yerine kabarmasına destek oluyor ve biraz yapışkan bir his bırakıyor. Muadili gösterilen Milk Shake saç bakım köpüğü kadar hafif bir yapıya sahip değil bana göre. %50 indirimde bulursam saç düzleştirme etkili olanını denerim. Yoksa geçtiğimiz zamanlarda orantısız zamlarından ötürü markadan soğudum.

Petal Fresh Üzüm Çekirdeği Yağı & Zeytin Yağı Özlü Şampuan

Gratislere gelmesiyle gitmesinin bir olduğu  bir marka olan Petal Fresh benim bugüne kadar gördüğüm en güzel içerikli, en güzel etkili şampuanlardan. Bu şampuanı temmuz gibi almıştım, tam da geri zekalı kuaförümün saçlarımın alt katmanlarını yakıp saçlarımın çıldırdığı zamanlarda. Saçımı hale yola sokan, kullandıktan sonra yanık kısımları uçuş uçuş hale getirmeyen, yağlandırmadan nemlendiren yegane şampuanımdı.
O zamanki yedekleme dürtüme karşı koyduğum anlara lanet olsun! İsitfçiliğin iyi olduğunu böyle anlarda anlıyoruz, zira marka Gratislerden ve sanırım ki Türkiye'den çekildi. Stok eritme indiriminden sevgili Başakçım bana markanın iki farklı çeşit şampuanından bulup aldı. Gözümün bebeği onlar; kullanmaya kıyamıyorum. Bitince saçlarımı yıkamayı bırakmaya karar verdim. Gratis duy sesimi.

John Freida Sheer Blonde Color Renew Silver Saç Kremi

Mor şampuanların eşlikçisi mor saç kremleri de saçtaki sarılığı almak için raflarda yerini muhafaza ediyordu. Bir indirimde meraktan denemek üzere aldım. Diğer gördüğüm mor saç kremleri gibi bu saç kremi de açık lila renkte, dolayısıyla saçtaki sarılığı almak için bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Belki oluşmasını geciktirebilir. Standart, silikonlu bir saç kremi performansı gösteriyor, eğer silikonlu saç kremi tercih edeceksem alırım.


Uni Baby Islak Mendiller
Bu ıslak mendilleri 3'lü pakette almıştım yazın, sonuncusunu da kullandım. Ne iyi ne kötüydü. Daha güzel ıslak mendiller kullandım. Onları tercih ederim sanırım

Crabtree&Evelyn Citron Duş Jeli

Geçen yaz yine Gratis güzel bir markasını daha bizden ayırırken %75 gibi bir indirim yapmıştı, ben de tüm rafı almıştım, bilmem hatırlıyor musunuz :D Bu duş jeli de onlardan biriydi, Limon, bal, kişniş içeren inanılmaz ferahlatıcı, içeriği de gayet güzel bir duş jeliydi. Ayrıca o kadar konsantre yapılıydı ki bitirmem aylarımı aldı! Gratis'te olmasa da markayı Boynerlerde bulabilirsiniz.

Nivea Invisible Black&White Roll on Deodorant

İçeriği zararsız olmayan bir deodorant. Temizlik hissi, iz bırakmaması ve kokusu ise gayet güzel. Beğeneceğim temiz içerikli bir deodorant bulamadığım sürece alabilirim.

White Glo Coffee and Tea Drinkers Formula Diş Macunu

Bu diş macununu sevgilim önerdi ve beyazlatma etkisini çok beğendiğini söyledi; o yüzden almamam imkansızdı. :D Ondaki beyazlatma etksini hızlıca ve rahatça gözlemlesem de kendimde o etkiyi göremedim. Bunda benim dişimin renginin ciddi kimyasala maruz kalmadan daha çok açılamayacağı ihtimali de oldukça yüksek tabii ki. Diş hassasiyeti olan biri olarak bezelye tanesi kadar alarak kullandığımı ve bu miktarla dişimde ve diş etimde hassasiyet yaratmadığını söyleyebilirim. Tekrar alır mıyım? Küçük boyu varsa evet, çünkü gramajı standarttan fazla ve bitmek bilmiyor, ben de sıkılıyorum.

Benri Makyaj Düzeltme Çubuğu

Beğenerek kullandım, çubuğun iki ucu da formunu hemen kaybetmiyor; tekrar alırım. Bu ürün gamında seçici değilim, henüz.

Neutrogena Deep Moisture Ekspres Vücur Spreyi- Kuru Ciltler

Sevgili Blana'nın önerisiyle yılbaşı indirimi süresinde T-Shop'tan %50 indirimle ikimize de almıştım. Merakla da kullanmayı bekliyordum fakat benimki çekmecenin azizliğine uğradı (çekmece sıkışınca sinirlenip tekme attım o da sıkışıp delindi) ve ben kullanamadan delinip çekmecenin içine akarak çekmeceyi de kendisini de heba etti. %50 indirimde bulunca tekrar alacağım.



L'oreal False Lash Wings Midnight Blacks Maskara
Yer yüzündeki en dolgunluk veren, takma kirpik etkisi yaratmakta rakipsiz ama  bitmek bilmeyen maskarası. Gerçi bu bitirdiğim 3 veya 4. tüp. Tek eksiği suya dayanıklı olmaması, kışın dökülme yapıyor gözüm sulandığından, yazın bu sorun yok denecek kadar azalıyor.
Project Pan kapsamında bitirdim, yoluma dağ olmuş diğer maskaralarımla devam ediyorum. 

Flormar Puffy Eyeshadows- Lily Fields

Aydınlatıcı olarak kullanmayı sevdiğim krem, pudra arası yapıdaki farlardandı ve bir koleksiyonda çıkmıştı. Project Pan'da vakti geçmeden bitirmek istedim fakat biraz taşlaşma yaşadığından kırıp tekrar presslemeye karar verdim, kazıdığımda ise üzücü gerçekle yüz yüze geldik; küflenmişti. Bitiremeden vedalaştık.

Maybelline Brow Precise Micro Pencil - Blonde

Piyasaya çıkalı ve hayatıma gireli çok olmayan bu kalemden 3 tane bitirdim yanlış hatırlamıyorsam, 4 de olabilir. Bundan iki sonuç çıkıyor; 1- kalemin rengini, yapısını, performansını gerçekten beğendim, 2- büyük bir hızla bitiyor. Her gün kullansam 2 haftada bitecek bu kalemi elimdeki stoğum tükenince tekrar almayı düşünmüyorum. Nyx Micro Brow Pencil'dan daha hızlı tükenen bir kaş kalemi olacağını düşünmezdim.
Bana incecik uçlu, küllü sarı, hemen bitmeyen kaş kalemi önerirseniz pek sevinirim.

Evet 2 ayda fena performans sergilememişim diye düşünüyorum, darısı renkli kozmetiklere ve önümüzdeki aylara diyorum.
Sizin son zamanlarda bitirdiğinize en çok sevindiğiniz ve üzüldüğünüz ürünler hangileri?

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!
Zeynuş





You Might Also Like

3 yorum:

  1. Ay yoruldum :))))
    Sondan başa gidiyorum; micro denilen kaş kalemlerinin hepsi aşırı çabuk bitiyor. Tecrübeyle sabit. O nedenle, beğendiklerinin en ucuzuyla yoluna devam et derim ahahahaha :))
    Urban Care Shake'n Repair benim hiçbir şey anlamadığım ürünlerden biri. Saçlarım ince telli olduğu için bu köpükler benim saçımda zaten tövbe est efekti yaratıyor.
    Rival de Loop Hydro mendiller cidden kötü ya, ben de kanıp almıştım, senin gibi kullanarak bitirdim. Yalnız, dün gece Jaclyn Hill'in videosunda bir teknik gördüm, bundan sonra evden makyaj temizleme mendilini eksik etmem ehehehe :)
    Sephora'nın doomgünü maskelerinden yalnızca pembe lotus olanı beğenmiştim, makyaj öncesi iyi iş çıkarmıştı! L'Oreal yağı ben de vücudumda kullanayım bari zira yüz için sıra gelmeyecek, bozulacak gariban. Sephora Serum Oil'i de makyaj bazı yapmaya karar verdim senin yazından sonra. Cilt bakımı için bana bu ara fazla gelmeye başladı (MadamLa krem tüm algoritmayı bozdu ahahaha). Bu arada, glycolic ped olayını iyi hatırlattın; hazır %20 indirim varken Sephora'dan Pixi Glycolic Pad'lerden alıp bir kez daha şans vereyim. Artık bunlardan da bir şey anlamazsam bu glycolicli işlere bir son vereceğim :)
    Yenilerini güle güle kullan Zeynuş'um, öperim!!!!

    YanıtlaSil
  2. valla bravo diyorum performansına harika .. Hydro makyaj temizleme mendillerini ben baya sevmiştim hala da alıyorum çünkü yüzümde denemedim bile sadece fırça temizliyorum ve baya başarılı o konuda :-)) senin yazından sonra o mikrofiber mendillerden baya bir stok yapmıştım :-))sephora toniği de denemek istiyorum şu an.. darısı yenilere o zaman sevgiler canım :-))

    YanıtlaSil
  3. Zeynuşum bu yazını ikinci okuyuşum, ilkinde stalklıyordum ihihi😂😂
    Bir sürü ürün bitmiş, adeta gurur tablosu😍 Sephora serum gerçekten çok güzel, iyi ki yedeklemişsin! Ben henüz makyaj altına denemedim, yarın deneyeyim. Microfiber bezler de şahane iş görüyor ama ben onları daha çok seyahatlerde kullanmayı seviyorum, işten yorgun argın dönünce bezle temizleme olayı bana hala yorucu geliyor, alışkanlıktan sanırım. Bioderma hudrabio serumu ben çok sevmiştim ama silikonlu malesef ve belki de tek kötü yanı o, sende sorun çıkarmaması bile güzel haber olmuş!
    Renkli kozmetik bitirmek çok motive edici bir şey olsa da, cilt bakım ürünü bitirmek de büyük başarı bence. Çünkü her ay bir tüp krem bitirmiyoruz, onların bitmesi de düzenli kullanımla aylar sürüyor. Ve bitenler okumak çok keyifli, yazmak da öyle bence😍
    Ellerine sağlık beybim, kocamannn öpüyorum❤️

    YanıtlaSil