1 koleksiyon 2 yorum,

1 Koleksiyon 2 Yorum: Patrick Starrr x Mac - Glam AF Far Paleti

07:30 Glam Sight 11 Comments

Bugün blogumuzda çok tatlı bir konuğumuz var! L'arcenciel blogunun sahibesi, sevgili arkadaşım Başak size Mac'in çok güzel bir paletini anlatıyor. Ben de onun blogunda bir başka güzel Mac paleti yazıyorum. Başak'a blogumuzda konuş olduğunu için teşekkür ediyorum!
Umuyoruz ki bu ortak çalışma hoşunuza gider. 💓
-----------------

Bugün size Zeynuş'la birlikte, MAC'in eski makyaj artistlerinden ve son dönemlerin sosyal medya yıldızı, renkli kişilik Patrick Starrr ile çıkarttığı koleksiyonda yer alan iki far paletini, Bir Koleksiyon İki Yorum kapsamında yorumlayacağız. Zeynuş ve Ece'nin bloguna bu vesileyle yeniden misafir olmak da büyük keyif! Umarım sadık okuyucuları benim yazımdan da keyif alırlar :)

Koleksiyonda bulunan iki paletten Glam AF'i ben, Goal Getter'ı ise Zeynuş aldı. Ve evet, ikimiz de bu paletlere hiç aklımızda yokken, barkod hatası nedeniyle, 75 TL'ye ulaştık ve bu hata, yaptığımız en karlı alışverişlerden biri olarak makyaj tarihimize altın harflerle yazıldı! Bu far paletleri -doğal olarak- 2-3 gün içinde tükenmiş olsa da, paletlerdeki farlar (Glam AF'teki Omigaud hariç) kalıcı seride de yer aldıklarından, size kendi dörtlülerinizi oluşturmanız için fikir verebilir diye düşündüğümüzden Zeynuş'la bu paletleri yazmakta  bir beis görmedik :)


Glam AF palet 2'si mat, 1'i saten, 1'i frost yapıda 4 adet fardan oluşuyor. Bildiğimiz MAC dörtlü far paleti ambalajının beyaz plastik, gümüş çerçeveli ve üstünde holografik Patrick Starrr imzası bulunan versiyonu bana göre oldukça şık olmuş. Paletin tamamen doğal tonlardan oluşan renklerine ise oldukça yakışmış. Dış ambalajı ise tam holografik, bu sefer siyah Patrick Starrr logosu bizi karşılıyor. Ambalaj açısından gösterişli Mariah Carey'le yarışır diyorum.




Sol üstteki far, MAC'in ikonik farlarından Brule mat-saten yapıda, sarı alt tonlu bir kemik rengi. Pigmentasyonu tam kararında, fazla tozutmayan, göz kapağının rengini çok iyi dengeleyen (çok koyu ya da çok açık tenli değilseniz), pütürlenmeyen, homojen dağılan, çok başarılı bir astar rengi. Yıllardır adını duymama rağmen, far paletlerinde yer alan astar renkleri nedeniyle alma ihtiyacı duymamıştım; ama, bu palete dahil olmasına sevindim.





Sağ üstte ise bu koleksiyonla birlikte üretilmiş, hatta Blana'dan edindiğim bilgiye göre, Patrick Starrr'ın kendi tasarladığı renk olan Omigaud yer alıyor.  Omigaud, frost (sedefli) bitişe sahip, açık kahve alt tonlu, hafif pembe, hafif şeftali karışımı, tam benim kalemim bir renk! Temptalia'cığım bu rengi yerden yere vururken neyle swatchlamış, ya da ona nasıl bir ürün gönderilmiş bilemiyorum ama benim elimdeki palette yer alan far yumuşacık bir yapıya sahip, biraz tozutmaya müsait, ama kremsi sonuç veren, pigmentli, ve sedef efekti gayet yerinde bir ürün! MAC 239 fırça ya da parmaklarımla tamponlayarak uyguladığımda daha yoğun, karıştırma fırçalarıyla uyguladığımda daha hafif ama geçişli bir sonuç elde edebildiğim bu farı çok sevdim ve sınırlı üretim olması nedeniyle de sahip olduğuma çok memnunum!
Mac X Patrick Starrr Glam AF Palette - Brule (sol), Omigaud (sağ)

Sol altta yer alan Saddle ise mat bitişe sahip, ama tebeşirimsi olmayan, yumuşacık, biraz tozutsa da dökülme yapmayan, çok iyi karışan harika bir far. Rengi, hafif turuncuya çalan bir devetüyü. Katlanma bölgesinde harika duruyor. Gerek Omigaud, gerekse birazdan bahsedeceğim Embark'ı dağıtmak için müthiş bir renk. Yalnız bu far yalnızca Amerika'da tekli olarak satılıyor ne yazık ki... Çok beğenirseniz, gelip-giden eşe dosta sipariş verebilirsiniz. Temptalia'nın dupe listesinde görebildiğim tek benzer renk Colour Pop My Type...




Paletin son rengi, sağ alt köşede bulunan Embark ise benim daha önceden almış olduğum, ama böyle bir palette bulunmasına hiç üzülmeyeceğim türden bir far. Mat, biraz sert bir yapıya sahip olsa da karıştırırken fazla uğraştırmayan, az tozutan ve pigmentli bir ürün. Rengi, hafif kızıllık barındıran bir acı kahve. Benim bu tür kahve farlarda en sevdiğim tona sahip. İsterseniz eyeliner gibi kullanarak kirpik diplerinizi belirginleştirebilir, isterseniz gölge yapabilir, isterseniz de tüm göz kapağına uygulayıp Saddle ile dağıtarak çok hoş bir dumanlı göz makyajı elde edebilirsiniz.

 MAC x Patrick Starrr Glam AF Palette -Saddle (sol), Embark (sağ)

Ben bu paleti, hem günlük, hem de özel bir geceye uygun makyajlar yapabildiğim için çok ama çok sevdim ve iyi ki hiç aklımda yokken böyle flaş bir fiyatlandırma olmuş ve almışım diyorum! Aşağıda bu paleti kullanarak yaptığım halo, mat dumanlı ve klasik göz makyajlarını görebilirsiniz.

MAC x Patrick Starrr Glam AF Palett


Halo makyaja başlamadan önce temiz alt ve üst kirpik dibine ve göz içine kahverengi kalemi gelişigüzel ama kalın ve yoğun biçimde uygulayıp sabitlendikten sonra bir makyaj temizleme mendiliyle kabasını aldım. Böylece gözlerime baştan buğulu bir efekt verdim. Bu teknik için Jaclyn Hill'e teşekkürler, beni eyeliner derdinden kurtarmış olabilir! Daha sonra göz kapağıma MAC 24-Hr Extended Eye Base baz geçip, Brule'yi tüm göz kapağıma astar olarak uyguladım. Böylece, diğer toz farların daha rahat karıştırılabilmesini de sağladım. Saddle'ı katlanma bölgesine ve gözümün iç ve dış kısmına yoğun olarak geçerek iyice dağıttım. Embark'ı sık kıllı bir fırça ile tüm göz kapağıma uyguladıktan sonra, yine Saddle ile biraz dağıttım. Göz kapağımın ortasına kapatıcı sürüp, üstüne MAC 239 fırça ile Omigaud farı tamponlayarak geçtim. Kenarlarını Saddle'ı ve Embark'ı uyguladığım fırçalarla biraz dağıttım. Göz altım için de, Embark'ı uyguladığım fırçaya Saddle rengini alarak alt kirpik dibime geçtim.





Mat dumanlı makyajda ise, kapatıcıya kalan olan adımları aynen uygulayıp, göz altıma da farları aynı sıra ile geçerek bol maskara ile makyajımı tamamladım. Göz pınarına hafifçe Omigaud geçtim. Gündüz bu makyajı yapıp, gece bir yere geçecekseniz kapatıcı ve Omigaud far ile makyajınızı geceye taşıyabilirsiniz! 





Klasik yaptığım göz makyajında ise yine Brule'yi astar olarak kullanıp katlanma bölgesine Saddle farı geçtim. Embark ile gözün dış köşesine gölge verdim ama farı tüm göz kapağına hafifçe yaydım. Göz pınarından gözün ortasına kadar ise Omigaud'u geçip eyeliner çekerek bitirdim.




Paletteki farları ve makyajları beğendiyseniz, bu farların -Omigaud hariç- MAC'in kalıcı koleksiyonunda olduğunu hatırlatmak isterim. Renklerin isimlerinin üstüne tıklayarak Online satış sayfasına gidebilirsiniz. Zeynuş'un benim blogumda yayınladığımız şahane Goal Getter Palet yazısına gitmek içinse lütfen BURAYA tıklayın!

Bu güzel işbirliği için canım arkadaşıma yeniden teşekkür ediyor, sizin de bu seriden en az bizim kadar keyif aldığınızı umuyorum!! Mutlu, renkli günler :)


You Might Also Like

11 yorum:

  1. her iki palet de harika ama benim gözüm o incecik yapılı pudrada kalmıştı onu da bulamadım zaten :-/ güle güle kullan canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pudra galiba Kentpark'taki MAC'te vardı İrem ya, acaba mağazalar birbirine göndermez mi ki?

      Sil
  2. Ben de sanırım Capacity Mac mağazasında gördüm, istersen arayıp bir teyit et İremcim. Umarım vardır 😊

    YanıtlaSil
  3. Başakcım ellerine sağlık, şahane bir yazı ve ortaklık oldu 😊 Yazı makyaj fotoğraflardan sonra bu paleti de çok istedim hatta testerlarını bulup en azından omigaud'u cepleyeyim sonra bulamıycam diye düşündüm akdrldldlldl
    Lanet olsun limited edition ürünler!
    Öpüyorum çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aahahahah ya testerları bile kaldırmışlar standdan allahsızlar :)))) Belki yeniden repromote olarak çıkar Omigaud Zeynuş :) Ben de sana çok teşekkür ediyorum bebişim beni güzel blogunda ağırladığın için, çok öpüyorum!!!

      Sil
  4. Başak’cım ellerine sağlık canım, keyifle okudum💐 Omigaud benim gerçekten istediğim bir renkti ve sana çok çok yakışmış!
    Senin blogunda da yazdım, İstanbul’da paletleri bulmak imkansızdı ki, ben online da bile göremedim😂😂 Umarım omigaudu bir ara tekrar satışa çıkarırlar😊 Her iki palet de hem gündüz hem gece makyajlarına yakışacak renkleri barındırıyor, Patrick Starr güzel seçimler yapmış😊
    Güle güle kullan, kocaman öpüyorum❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim Blana'm! Ya keşke paletten sana da bulabilseydik :( Bence Omigaud'u repromote edebilirler diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok güzel bir tonu var! Takipte kalalım derim ^_^ Öptüm seni çook!

      Sil
  5. İki paleti de çok beğendim. Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  6. Her 2 paletin de içlerinde çok beğendiğim renkler var, güle güle kullanın 🌸😊 Ayrıca şahane bir ortaklık olmuş, yazılarınızı keyifle okudum! 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fulya çok çok teşekkürler! Çok sevgiler!!!

      Sil