cilt bakımı,

Project Pan Zeynep (Güncelleme)

04:26 Unknown 17 Comments



Merhaba!
Project Pan kapsamında geçen 1 ay sonrası(belki azcık daha fazla) güncelleme yazısına hoşgeldiniz. Güncelleme yazısını çok uzun tutmayacağım, ilk Project Pan yazım oldukça geniş kapsamlı, hatta özet ürün incelemeli diyebileceğim bir yazı olmuştu, ürünlerin özelliklerini merak ederseniz Tık Tık
Listede eksilen ürünlerin üzerine ufak ışıltı efektleri koydum; çünkü Glam Sight'a bu yakışır :)





L'oreal Expert Silver Şampuan, Ogx Sea Mineral Moisture Şampuan, Palmolive Şeftali Büyüsü Duş Jeli bitti. 
Morfose Milk Therapy Saç Maskesi aslında henüz bitmedi, hızımı alamayıp ona da bir ışıltı kondurmuşum ama... Yaklaşık 3-4 kullanımlık kaldı ve düzenli kullandıkça daha çok sevdim. 
L'oreal Mucizevi Yağ yarısından biraz daha az kaldı.




Evet, evet ilk Project Pan yazımda bu ürünler 2 haftada biter dedim ama bitmedi. İlk söylediğimin hala arkasındayım ama işi bozan benim tembelliğim ve havaların soğuması. Bu kremleri sürmek için soyunup giyinmek akıl almaz bir olay. Sırf bu yüzden bu havada evde şortla dolaşıyorum. Hala da daha düzenli sürmüyorum ama düzenli olarak üşüyorum. Eforuma bir alkış alırım :)

Bu arada VS vücut kreminden hafiften nefret ediyor olabilirim çünkü yapış yapış, PP içn kötü ama genel olarak iyi olan özelliği ise az miktarı geniş bir alanda yayılıyor, ama emilmek bilmiyor. :(






Cilt Bakım Ürünlerinden tek biten ürünüm Yves Rocher Sensitive Vegetal. Bu ürünleri karışık değil tek tek kullanmaya karar verdim ki; cildimdeki etkilerini sağlıklı bir biçimde gözlemleyebileyim. Sensitive Vegetal benim gündüz kremim oldu. Bahar ve yaz ylarında nemlendirmesi yeterli gelebilr fakat havalar soğudukça nemlendirme etkisinin süresi kısaldı. 
Marilou Bio Creme de Nuit benim hem gece kremim hem el kremim oldu. Bitmeye yakın ama hiç bitsin istemiyorum. Tam bir nem bombası, içeriğindeki argan yağı adeta al kana kana nem diyor. Bitmesini istemiyorum çünkü artık Gratis satmıyor. Çok üzgünüm. Aynı zamanda über kuru ellerime de kullandığımdan La Source hala bitmedi.






Ten ürünlerinden tek bitenim Nyx Hd Concealer - Lavender rengi oldu; dibini kazıdım resmen! Bittiği gibi de tekrar alındı çünkü bu ürün benim için ciddi ihtiyaç. Ten rengime asla uymayan fondöten kapatıcı gibi ürünler için güzel bir açıcı ve aynı zamanda lilamsı mavi alt tonum için yine ten ürünlerini pembe ya da sarı olmaktan kurtaran bir alt ton dengeleyicisi.
Gosh BB krem önümüzdeki 2 hafta içinde en fazla bitecek. Sonrasında nefret ettiğim Revlon ve Vichy'e kalıyorum.Çok korkuyorum...





Bu grupta da biten bir ürün yok fakat en soldaki Maybelline allık paramparça oldu ve inanılmaz tozutuyor ayrıca da çok pigmentsiz; yani bitmesi için umutluyum. Bu sebeple sürekli onu kullanıyorum. Yanaklarımda şeftali rengi durması ise takdire şayan bir manyaklık.
Sağdaki Biotherm pudra da oldukça azaldı, ama bunun sebebi akıl hastası gibi kuru yüzümü pudralamam değil. Akıl hastası gibi bu pudrayı saç diplerime döküp donuk saç dipleri elde etmem. Evet delilik gibi geliyor ama o donuk dipler gri saçta çok hoş duruyor. Marie Antoinette konsepti yaparken ruhu kaçtı galiba.






Ben bu gruba imkansız demek istiyorum. O minnak Estee Lauder maskara nasıl bitmiyor aklım almıyor. Rimmel Brow This Way kaş maskarası bitsin diye kendisiyle sahte çiller falan yapıyorum yüzüme ama ı-ıh bitmiyor. Ama makyajla çil yapma hevesiniz varsa bu ürün renk olarak çok uygun. Mac Painterly'ye "boy ver" diye  kürdan falan batırdım ama Painterly bu PP'i yener!






Bu fotoğrafa baktıkça farlarla vücut makyajı yapasım geliyor ama ayak tabanlarıma kadar boyansam bunlar yine bitmez. Bu ay en çok Mac So So Saucy (yazısı için tık tık) ve W&W Bare&Beautiful'u kullandım. Biter mi? Bitmez.




Üstü yaldızlı ojeler tabii ki bitmedi, yani Hint Tanrısı Ganesh değilim, Hint tanrısı demişken; Hintli dostlarımızın Diwali Festivali kutlu olsun :) Rimmel When I Grow Up ve Pastel Nude Dust renkleri oje açıcıya rağmen düzelemedi, sanki tırnaklarıma ojeyi manikürcü kediler tırnaklarıyla uygulamış gibi çentik çentik oldular. Maalesef çöpe gidiyorlar. Yves Rocher ise minik boyutuyla biraz azaldı sanırım.





Rujlardan en çok kullandığım Mac Creme Cup oldu.Geçtiğimiz ay bir kaybımız olduğu için yaklaşık 2 hafta kadar makyaj yapmadım, Creme Cup ise bu 3'lü arasında kullandığım hem dudaklarımı nemli tutan hem de hafif sürdüğümden rengini belli etmemesinden dolayı ideal ürün oldu. Golden Rose ilginç bir biçimde dudak çevresindeki gözeneklerimi tıkayıp sivilceye dönüşen siyah noktalar yaptı. Kullanmadan evvel daha dikkatli davranacağım.





Bu parfümlerin herhangi birini bitireceğimi düşünmek çok komik geliyor. Zaten amacım bitirmek değil düzenli kullanmaktı, gününe ve ortamına göre ortaya karışık sıktım, hepsinde ufak bir azalma söz konusu ve hepsini de çok seviyorum. Zara parfümleri mutlaka deneyin derim.




Gelelim hiçç sevmediğim süt oğlanlara. Lady Speed Stick bir ışıltı aldı çünkü o da bitmeden aramızda ayrılanlar arasında. Kokusu benim hassasiyetimi tetiklediği; en son hem istifra eşiğine getirdiği hem de migrenimi uyandırdığı için kendime işkence etmeyi kestim ve veda ettim. Bu arada kokusu kesinlikle kötü değil, bu benim garip bünyemde ötürü;bir kokuyu sık duymam ona tahammülsüzlük yaratabiliyor. Çalıştığım otelin pastane bölümünde her gün çikolata şeker tatlı koklamaktan çikolata kokusu duyunca öğürdüğüm bir dönem de olmuştu mesela.
Garnier Çift Fazlı Miselar Su'yu ise fırçalarımın kabasını almak için kullandım. Bol keseden kullansam da ne hikmetse azalmıyor. Delireceğim...

İşte bu ayın hasılatı bu şekilde oldu; 55 Üründen 8iyle vedalaşmışım. Her ay, ay sonuna doğru bir güncelleme yaparak sizlerle Projemiz ne vaziyette paylaşacağız. Project Pan belli ürünleri kullanarak ürün azaltma konusunda oldukça yardımcı oldu. 
Alışveriş yapmama konusuna gelirsek... Hiç alışveriş yapmadım diyemeyeceğim. İhtiyacım olan alışverişlerim oldu, bunun yanı sıra Kozmetiğe taksit yasağıyla çıldıran kozmetik mağazalarının çıldırmış indirimlerinde bir iki ürüne direnememiş olabilirim. Ama açık söyleyeyim pişman değilim. Hiç aklımda yokken, Ece sayesinde yeni çıkmış ve sadece şişe dizaynı ile var olacağını düşündüğüm bir parfüm tenimde çok güzel durunca %30 indirime karşı koymadım. Bir de PP dışı olduğunu belirttiğim Naked 3 palet de makyaj masamda yerini aldı. Şimdilik bakışıyoruz; çünkü proje ürünlerimi bitirmeliyim. 

Neyse en iyisi ben bir alışveriş yazısı hazırlayayım.
Bu projede beni yalnız bırakmayan Ece'nin yazısına buradan, Başak'ınkine buradan, Blana'nınkine ise buradan! Ve Ause'ninkine de şuradan ulaşabilirsiniz. :)

Yine söyleyecek fazla şey yok deyip destan yazdığım bir yazının sonuna daha geldik; bir başka çenesi düşük maceramda görüşürüz!
Zeynep

You Might Also Like

17 yorum:

  1. Zeynepciğim yine de büyük ilerleme kaydetmişsin bence. Ben de bir umut diye kenardan köşeden başladığım project panımdan birkaç ürün bitirdim çok mutluyum :) Devam etmeye cesaretlendirdi beni :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehercim teşekkür ederim, moral oldun resmen! Birbirimize moral, destek olup ürün azaltalım, böylece yenilere yer açılsın, ürün bitirmeye devam ^_^
      Öpüyorum!

      Sil
  2. Şu yıldızları çok kıskandım :))) Zeynuş gayet iyi performans! Ama o farlarla vücut makyajı olayına ben de varım; aklımı yitirmişim galiba! Hani bitmeyeceğini insan biliyor da hiç mi azalmaz ya ühühüh... neyse cilt ve vücut bakımla kurtarırız biraz. Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Başakcım, sana da yaparım yıldız ne demek; line camera ile koydum onları ^_^
      Ben en iyisi artistik makyaj yapayım yüzümü kırmızı galaksi falan yaparsam belki biraz azalır o flormar falan hahaha!
      Farları 1 kuruş büyüklüğünde yapsalar da bitirsek, söz tekrar alırız!
      Hepimizde asıl performans Kasımda belli olacak diye düşünüyorum ben! PP'ye devam!
      Kocaman öptüm!

      Sil
  3. Zeynep'çim iyi gidiyor bence o farlar dışındaki herşeyi rahatlıkla tüketebilirsin bence. Yazından da bir sürü not çıkardım kendime. Ah o Marilou kremi de keşke daha önceden görseymişim de alsaymışım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücut kremleri hariç fena değil, farları zaten daha sık kullanayım diye ekledim ama yine de pek sık kullanmıyorum koyu renk olanları, düşük göz kapaklarıma makyaj ve emeğin bir manası olmuyor çünkü maalesef :D
      Marilou'yu indirimde diye öylesine almıştım, şu anda için için yanıyorum ben de :(

      Sil
  4. Bir de o maybelline allık bende de dağıldı, renk de vermiyor. En kullanamadığım allık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O allığı hangi kimyager yaptı cidden merak ediyorum, manyakça tozutup hç renk vermemesi adeta bir kuyruklu yıldızı hak ediyor! Neyse en azından tozuta tozuta parçalana parçalana bitecek diye umuyorum! =)
      Öpüyorum kocaman!

      Sil
  5. son sürat çalışıyoruz valla bitecek o ürünler yılbaşına kadar :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay lütfen bitsin, hepsi bitmese de çoğu bitsin; bitmeyince yeni ürün alınca azcık vicdan yapıyorum, o kadar blogger oldum hala bu özelliğimden kurtulamadım :D

      Sil
  6. bitireceğiz tüm ürünleri <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Sinemcim, bu Project Pan'de kazanan biz olmalıyız! :)

      Sil
  7. Zeynep'cim bence gayet başarılısın ya, yıldızlar süper :) Farlar zorlayabilir bence ama diğerleri biter :) Ya o Revlonun rengi bana olsa seni bu dertten kurtarırdım ama malesef diyorum :-/ Önümüzdeki aylar daha çok yıldızlanalım :)) Öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana ben sana onu vereyim Bobbi Brown ile karıştır sür hahahahha
      Farları bitiren herkesin önünde ruhum diz çöküp tövbe eder, açık konuşayım! :)Kasımda çok güzel bitecek bir çok ürün inanıyorum!
      Öptüm!

      Sil
  8. koptum okurken :)) kışı kabullenemediğimden Ankara ayazında, evde askılı tişörtlerle dolaşıp sürekli hapşuran bir kişiliğim ve seni anlıyorum :)) saç diplerini pudralamak enteresan geldi!Ve daha enteresanı çabuk biter sandığımız minnak ürünlerin hiç bitememesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha ya beni en iyi sen anlarsın Nilgüncüm! Hele Ankara daha beterdir soğuk konusunda ama kalbimiz Ege'de mi kalmış nolmuşsa ben bu havaları kabullenemiyorum. Bu havalar insana selukit kremi de sürdürmüyor. Hep ondan varlar zaten, yoksa hayatta olmazdı :D
      Saç dibi pudralamak kuru şampuanların atası bence :)) Minnak ürünler herhalde bir o kadar da yerin altında var dedikleri cinsten, gerçekten bitmiyorlar!

      Sil
  9. yeni parfümü merak ettim, o minnak ürünler niye hiç bitmiyor o_O

    YanıtlaSil