flormar,

Flormar Kaş Farı - EB02 Light Brown (Kontur)

10:12 Unknown 4 Comments


Merhaba!
Bugün size amacının çok dışında kullandığım ve fakat çok sevdiğim bir üründen bahsetmek istiyorum! Flormar Kaş Farı'nın en açık 2. tonu Light Brown.

Bu farı ilk gördüğümde rengine , elleyince yapısına, swatchlayınca ise tendeki duruşuna vuruldum! Bunların altında yatan sebebin ise kaşlarımla yakından uzaktan alakası yoktu; bu ürün harika bir kontür rengiydi ve bu amaçla kullanılmak üzere benim oldu! 

Beyaz tenli olan herkes tenine uygun, günlük kullanılabilecek kontür rengi bulmakta zorlanıyordur, benim gibi. Ben her ne kadar Holly Grail Kontür pudramı bulmuş olsam da ( tık tık ), kendisi Limited Edition olduğundan, tabii ki her gün kullansam içimin acımayacağı, kolay bulabileceğim bir ürün arayışım bitmedi.Bu noktada da Flormar'la yollarımız kesişti.

Ürün kabında soğuk açık bir kahve olarak duruyor, doğal duracak miktarda gri-küllü bir ton içeriyor. Bu duruş tene geçtiğinde de değişmiyor, soğuk rengini muhafaza edip ciltte sıcaklaşan turunculaşan bir kontür rengine bürünmüyor. Ciltteki doğal gölgeleri taklit eden bir tona sahip. Renk olarak beyaz tenlerde ürünü az miktarda alarak çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz, açık buğday, buğday tenliler ise aynı şekilde rahatlıkla günlük olarak kullanabilirler bu rengi. Belli olacak fakat doğal duracaktır. Bu far benim favori Mac kontür allığım kdar açık bir renge sahip olmasa da kullanım rahatlığı rengini hafifletmeme olanak veriyor.  (Aynı rengin biraz daha açığı mıdır acaba diye 01 numarasına baktım fakat renk ve ton olarak alakaları yoktu.)

Flormar EB02  || Mac Next to Skin
Gün ışığında.
Far'ın yapısı muhteşem diyebilirim, tereyağı gibi, yumuşacık kremsi ipeksi bir yapısı var, bu ürün pudra yapıda bir ürün tekrar hatırlatayım. :) Bu formülasyonu onu oldukça pigmentli yapıyor, beyaz tenlilerin hafif elle uygulamalarını söyleme sebebim bu yüzdendi. Fakat bunu dedim diye kolay dağılmıyor sanmayın, çünkü yüze oldukça zahmetsizce dağıtılan, yedirilen bir ürün. Fırçayı biraz dokundurup aldığım ürünü dağıtınca renk hafifliyor ve doğallaşıyor,özellikle kontür fırçalarıyla çok zahmetsizce hallediyorum bu işi. Kuru bir yapısı olmadığı için de ciltle bütünleşip doğal duruyor. 


Kalıcılık performansı da göz doldurdu benim için, benim kuru cildimde makyajımı çıkarana kadar dayandı, uzun bir günün sonunda (14 saat kadar) solma yaşadım ama yüzümü terk etmedi. Ürünün formülasyonu yüzünden belki yağlı ciltlerde daha az kalıcı olabilir ama yarı yolda bırakmayacağına da inancım büyük.

Paketlemesi klasik, sağlam fakat cezbedici bir tarafı olmayan bir ambalaj; açıkçası pek de önemli değil, günlük olarak kullanacağım, uygun fiyata aldığım ve çok aradığım bir tonu bulduğum üründe şıkırtılı paketleme müşkülpesentliği yapmayacağım. 

Flormar EB02  || Mac Next to Skin
Kaşlarımda denemedim, çünkü kaşlarım için biraz koyu ve keskin kaldı; Nyx Micro Brow kalemin rahatlığı ve pratikliğinden sonra da pek zahmet etmedim açıkçası.

Ürün 3 gram, 24 ay önerilen kullanım süresine sahip, indirimsiz fiyatı 16,90 TL, fakat indirimlerde daha da uygun bir fiyata bulabilirsiniz. Flormar amğazaları, kioskları ve çeşitli kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz. Tozutmaması ve pigmentasyonuyla da ister kontür için ister kaş için kullanın uzun süre gidecektir.

Sol/Left: Kontur☑☑ || Sağ/Right: Kontur⌧⌧
Flormar EB02 Light Brown

Bir 'neydi ne oldu' ürün incelememizin daha sonuna geldik.
Siz de benim gibi ürünleri amaçları dışında kullanmayı seviyor musunuz? Seviyorsanız, hangi ürünleri ne amaçla kullanmayı sevdiğinizi yorum olarak bırakırsanız sevinirim!
Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere!
Zeynuş

You Might Also Like

4 yorum:

  1. Hiç yaratıcı olmadığım için allıkları crease'de kullanmak dışında ürünü amacı dışında kullanmıyorum (derken aydınlatıcı pudra ile metalik ruj yaptığım geldi aklıma). Renk kontür için sana cuk oturmuş yalnız. Güle güle kullan Zeynuş'um!!!

    YanıtlaSil
  2. hem kaş hem de kontur olarak harika durmuş Zeynepcim bende belli olmayacak bir renk ben mat farlarda cocoa diye bir rengi var Flormarın onu kaş farı olarak kullanıyorum genelde ve çok da memnunum far olarak da harika bir renktir tam mat ve acı kahve tavsiye ederim :-)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Zeynuşum bu kaş farları 4 gr'dı, Flormar kimse bitirip de yenisini alamıyor diye 3'e mi düşürmüş :))) Sen söylediğinden beri benim aklımda bu far fakat, bir süredir krem kontür olayına takmış durumdayım. Ancak her an alabilirim :) Sende cidden çok güzel durmuş. Ben o Mac'i nasıl kaçırdım asıl ben ona yanıyorum :D Neyse ki, ara ara aynı ürünleri farklı koleksiyonlarda çıkarıyorlar. Güle güle kullan canım, kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
  4. Evet ben amaçları dışında kullanmaya bayılıyorum Zeynepcim :) Senin gibi flormarın kaş farını kontür için, terracota göz farını da aydınlatıcı olarak kullanıyorum. Fiyatı uygun, gramajları da fazla. Dediğin gibi uzun süre gidiyorlar. Çok öpüyorum :*

    YanıtlaSil