aydınlatıcı,

Blana ve Zeynuş'la PP Point Kazanıyoruz

08:00 Unknown 14 Comments



 Merhaba! 
Bugün "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış" atasözüne gösterilecek bir örnek olmak namına geçen Project Pan rezaletimden sonra utanmadan Blanayla yeni bir Project Pan'a başladım. Bu sefer rezil olma kapasitemi tam mod kullanmamak için seçtiğim ürün sayısını oldukça minimal tuttum ve temel ürünlerden seçtim. Bunun yanında geçen sefer kattığımız cilt, saç ve vücut bakım ürünlerini dahil etmedik; zira hijyen kurallarından bihaber olmayan herkes neredeyse tüm o ürünleri kullanıyor sayılır. Bir yandan düşününce bunlarla PP yapsak kendimi tam bir şampiyon hisedebilirdim. 
Sonu gelmeyen bitmek bilmeyen renkli kozmetik ile ne kadar muvaffak olacağım tartışılır. Renkli kozmetik zaman alan bir süreç olduğundan diğer Project Pan'lerdeki alışveriş yapmama kuralı bizim "Blana ve Zeynuş'la Project Pan Point Kazanıyoruz" etkinliğimizde geçerli değil. Bir kere blogger'ın doğasına aykırı bu saçma kural insanın şevkini kırıyor ve sıkıyor, diğer yandan Blana'nın sene başından beri aktif olarak devam ettiği benimse son birkaç aydır azmettiğim alışverişten kaçınma arzumuz alışveriş yapmama kuralını biraz gereksiz kılıyor.
Açıkçası 2016 sonbaharında yaptığımız PP dolayısı ile almama kuralına uymaya çalıştığımdan kaçırdığım birkaç indirim, kampanya ve ürün için pişmanım. Ürün bitireceğiz diye böyle pişmanlıklar yaşamaya gerek yok.
Gelelim PP için seçtiğim ürünlere;



Maybelline Fit Me Compact Pudra: Aldığımdan beri bir köşede mahsun mahsun bekleyen bu pudramı unutmuşum bile. Biotherm pudram bittikten sonra, kış döneminde olmanın getirdiği rahatlıkla yenisini almamıştım, fakat yaz geldi ve kış boyunca yaptığım cilt bakımları meyvesini bir troll olarak verdi. Artık özerkliğini açıkça ilan eden burun çevrem çılgınca yağlanıp parlama yaptığından Fit Me Pudrayı tekrar keşfettim. Aslen sıkıştırılmış şeffaf pudra almak istiyorum fakat bu açık renkli pudraya da bir şans vermek istedim. Duruma göre devam edeceğim veya bırakacağım.

Benefit High Beam Highlighter: Bu likit aydınlatıcı benim en sevdiğim aydınlatıcılarda ilk 3'e giriyor ve hatta uzunca bir süre 1 numarada kaldı; ki likit aydınlatıcı klasmanında hala 1 numara. Soğuk alt tonlu açık tenler için şahane olan bu aydınlatıcı artık son kullanma tarihine yaklaştığından ve de yaz aylarında şahane bir seçenek olduğundan listeye katmamam imkansızdı.

Nyx Color Correcting Liquid - Mavi:Fondöten ve kapatıcının rengini açmak ve rengini kendi cildime uygun biçimde soğutmak için vazgeçilmezler listeme giren, aslen baz olan bu minnoşu listeye katmamam düşünülemezdi. Hem de biteceği garanti =) Yakında Blogda olacak ve neden bu kadar sevdiğimi anlayacaksınız. 

Urban Decay Naked Concealer- Fair Neutral: Renginin çok açık olmasına güvenip aldığım fakat yine ten rengimden koyu çıkan bu kapatıcıyı yaz döneminde kullanıp bitirmek istiyordum çünkü kışın biraz kurutucuydu. Nyx baz ile karıştırıp kullanınca kıvamı biraz değişse de rengi cildime oturuyor. Diğer kapatıcılarımla swatchlayıp yazısını yazdıktan sonra bu kapatıcıyı merak eden Blana'ya vereceğim aslında ama bu yazıyı yazmadan evvel kendi içimde başladığım pp'de bu kapatıcı yer aldığından blog yazısında yer alması kaçınılmazdı.




The Balm Balm Beach Bronzer Allık: Kışın çıkan bu Bronzer'ı Balm Desert'tan daha açık renkli olmasından ötürü heyecanla bekliyordum, fakat kullanımını bahara bırakmıştım. PP döneminde iyice deneyip gözlemledikten sonra Blog'a yazayım ve cildime uygunluğuna göre devam etme veya yolları ayırma üzerine karar vereyim diyerek listeme aldım. Gözlemlerim oturdu, yakında blogda =)

Guerlain Joli Teint Terracota- 00 Clair Blondes: Ömrümde kullandığım cildime uyan ilk bronzer. Çok çok seviyorum, özellikle de yazın. İçten içe bitirip ambalajlı halini alsam diye hayal ediyorum. Daha çok hayal kurarım, 10 gr olan bu ürünü bir ömür kullanıp bitirememe potansiyelim %99. Yazısını burada bulabilirsiniz.

Sleek Eyebrow Stylist- Light: Eğer uzun zamandır blogu takip ediyorsanız aslen favori kaş kalemimin Nyx Micro Brow Pencil olduğunu biliyorsunuzdur. (Bilmiyorsanız,tık tık) Blogger olmanın getirdiği araştırmacı kimlikle bu kaş kalemini denemek istedim. PP'ye aldım ki bitirip tekrar Nyx kaş kalemimi alabileyim ve de gözümün önündeyken bloga yazmayı akıl edebileyim.

Maybelline Brow Precise Fiber Filler- Dark Blonde: İlk çıktığında kaş maskaram bitmek üzere olduğundan çok güzel denk gelmişti. Severek kullanıyorum ve artık huyunu suyunu anladığımdan sizlerle paylaşmak istiyorum. Ufak bir ön paylaşım olarak diyebilirim ki, performans olarak hiçbir sorunu yok, tek eksisi hayvanlar üzerinde deney yapması.


Flormar Color Strech Krem Far- Early Bronze: Future Historical serisinde çıkıp herkesin gönlünü fetheden bu rengi indirimde bulunca hemen almıştım, gerçekten de rengi kalıcılığı pigmentasyonu başarılıydı, ta ki 1-2 ay sonrasına kadar. Yapısı değişip oyun hamuru gibi bir şey oldu; son demlerini yaşarken biraz daha hakkını verip vedalaşmak istedim.

Mac Paint Pot- Painterly: Günün birinde bitireceğim! Geçen pp'de de yer alan Painterly bitmeye yüz tutacak gibi görünmese de en azından dibi göründü; bu da bir başarıdır. Bitince veya bozulunca, daha sarımtrak olsa da çok daha açık renkli olan Soft Ochre'ı alacağım. 

Max Factor Masterpiece Transform Maskara: Gratis'in 25tl üzeri alışverişe 20tl'ye indirdiği kampanyada öylesine aldığım bu maskarayı oldukça severek kullanıyorum. ince silikon fırçalı maskaranın kullanım şeklini kavradıktan sonra çok güzel tek tek ayrılmış, uzun kirpiklere sahip oluyorsunuz. Alt kirpiklerde hafif dökülme yapıyor ama waterproof maskaralar bile benim alt kirpiklerimde dökülme yaptığından bu durumun bana özgü olduğundan da şüphelenir oldum.
Güzel bir indirimde bulursanız tavsiye ederim. 

Benim PP ürünlerim bu şekildeydi, hangisi biter ne sürede biter bilmiyorum. Blanayla ortak düşüncemiz de bir asker disipliniyle her ay güncelleme yapmanın manasız olduğu. Bu sadece makyaj, eğlenip tadını çıkartmamız gerekiyor. Atom parçalamıyoruz. 
Blanamın PP yazısına buradan ulaşabilirsiniz, onun da ürünleri oldukça minimal ve güzel, benden daha düzenli makyaj yaptığından onun ilerlemesini merakla takip ediyorum. 
Siz de böyle ferah ferah ürün bitirecek bir pp arıyorsanız "Blana ve Zeynuş'la PP Point Kazanıyoruz"a katılabilirsiniz. Buradan kazandığınız puanlarla Kozmetik Cennetine girme şansı yakalayabilirsiniz.
Kesin bilgi değil ama, yayabilirsiniz.

Bu sıcak yaz günlerinde hepinizi belli mesafeden havadan öpüyorum.
Renkli ve serin haftalar!
Zeynuş

You Might Also Like

14 yorum:

  1. Ben de aynen sizin gibi yapiyorum. Keyifle ve kendimi zorlaman suruyorum PP keyfini.
    Size de simdiden bol sanslaarr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi böyle oluyor kesinlikle, keyfi şeylerden stres yaratmanın alemi yok. Sana da çok şanslar!
      Sevgiler,
      Zeynep

      Sil
  2. Hadi bakalım kolay gelsin 😊😊 pudralar bitmez bence ama krem farlardan maskaradan umutluyum 😉😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İremcim <3 Bronzerlar biraz tozutaydı işim belki kolaylanırdı ama ikisi de zerre tozutmuyor şansıma; PP dışında iyi bir şey bu tabii =) Ben de geri kalanlardan oldukça umutluyum.
      Çok öptüm!

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmenize sevindim =)
      Sevgiler!
      Zeynep

      Sil
  4. Zeynuşum, bence seni bu pp de bir tek bronzerlar zorlar, gerisi kolayca biter. Zaten zaman kısıtlamamız da yok, rahat rahat bitiririz :) Alıcaz sana o guerlian'in ambalajlısını :D
    Kural tanımamamızla bence bu pp bizi yormayacak! Senin de dediğin gibi, önemli olan eğlenmek... :)
    PP ye adeta yeni bir soluk getirdik, diyorum :) Bu bir başlangıç bence...
    İkimize de başarılar diliyorum. Kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bronzerlar zerre tozutmuyor Blanam, nasıl bitecekler aklım almıyor şu anda =) Ama zaten önemli olan almışken hakkını vererek kullanmam, biraz azaltsam yeter. =) Lütfen ambalajlı Guerlain'ı alayım, her yere götürmek isteyeceğim cinsten bir minnoş çünkü!
      Çığır açan fenomenliğimizle PP Dünyasına yeni bir soluk getirdik, tüm cihan duysun =D
      Başarılarımız daim olsun,
      Öperim kocaman!
      Zeynep

      Sil
  5. benim PP larım da hep faciayla sonlanıyor :) ama son başlattığınız dev projeydi yani bitirmek imkansız gibi birşeydi. Guerlain muhteşemmiş yanlız! kolay gelsin canm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm ben de PP konusunda bir faicia olduğumdn bu konsept PP'mizi çok beğendim, can sıkmadan yorulmadan keyfe keder PP yapıyoruz. Buna katılırsan sonun facia olmaz bana güven =)
      Son proje normal insanın başaracağı bir PP değildi, birkaç kol kafa bacak daha gerekiyordu bence =)
      Guerlain şahane bir bronzer, ambalajlısını almak için koydum zaten =) Mağazada bir göz at,
      Öperim çok!

      Sil
  6. Guerlain'in o bronzerı niye bitsin ki! :) Rengi çok tatlı. Size de başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ambalajlısını almak için, çok severek kullanıyorum <3
      Çok teşekkür ederim,
      Sevgiler.

      Sil
  7. Seçtiklerin harika Zeynuşum. Krem farları bitirmek için maske makyajı filan yapamayı düşünüyorum artık :))) Color Stretch far yorumunu okuyunca hemen gidip bendekine baktım. Hakikaten hafif bi hamurlaşma başlamış. Gözümün önüne çıkarttım kullanmak için. Merakla takip edeceğim sizi :)))) Çok öpüyorummm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Gökçecim mske makyajından vücut makyajına uzanan bir yol var önümüzde çünkü bitmiyor meretler :D Olbildiğince kullan Gökçecim o farı, hamurlaşma arttıkça uygulama kolaylığı ve pigmentasyon azalıyor; miadını doldurmak üzere benki daha bitmeden. Tabii PP ürünü olduğundan üzüldüğümü söyleyemeyeceğim =))
      İstediğinde bize katıl, bekleriz!
      Öperim!

      Sil