fruity juicy,

Mac Fruity Juicy- Calm Heat Lipstick

11:52 Unknown 17 Comments



Merhaba!
Bugün Mac Fruity Juicy Koleksiyonundan yaptığım alışverişin son parçasıyla yayındayım. Mac online'da öngöremediğim bir biçimde tükenince paniğe kapılıp, Haziranın ortalarında satın aldığım, koleksiyondaki 4 rujdan en açık tona sahip olan Calm Heat.

Koleksiyondaki ürünleri arka arkaya yazmaktan ötürü ambalaj inceleme kısmı kendimi tekrar eden bir deli hissettirse de atlayamayacağım bir detay. Bu koleksiyonun ambalajları tam bir güzellik, keyif ve yaz çağrıştıran tasarımda. Ayrıca her zamanki gibi sağlam ve kaliteli materyalle üretilmiş.

Mac Calm Heat benim yıllardır aramalarım sonucu bulduğum ilk mat nude rujum ve bundan ötürü benim için yeri çok özel. Piyasadaki nude rujlar genelde ya çok koyu ya da çok sıcak alt tonlu olduğundan cildimle uyum sağlamayan renkler. 
Calm Heat içinde pembelik barındıran nötr-soğuk bir bej. Sitesinde renk "midtone nude" olarak geçiyor. 

Formülasyon açısından beni yine hayal kırıklığına uğratmadı, Mac rujların mat bitişli formülasyonlarında sorun yaşadığım neredeyse hiç olmadı denebilir. Dudağa uygularken oldukça kremsi, rahatça kayıp gidiyor; dudaktaki kurulukları vurgulamıyor, dudaktaki çizgilere dolmuyor. 


Pigmentasyonu çok başarılı tek katta, tek hamlede dudağa rengini veriyor; tam örtücülük sağlayan opak bir bitişe sahip. Uygulama yaparken renk homojen dağılıyor; harelenme, dalgalanma gibi sorunlar yaratmıyor. 

Yapı olarak tam anlamıyla mat bitişli, satene kayan bir bitişi yok, ki klasik formda rujlarda mat bitiş denmesine rağmen zaman zaman saten bitiş denebilecek biraz daha ışığı yansıtan/nemli duruşa sahip bitişlerle karşılaşabiliyoruz. Bu konu mat ruj konusunda obsesif denebilecek benim için ekstra önemliydi. 

Kalıcılık olarak oldukça başarılı bir performans sergiledi. Dudağıma uyguladıktan 6 saat sonra bir sürü yeme-içmeme rağmen çok hafif bir biçimde, homojen olarak silinmişti. Tazelenme ihtiyacı hissettirmiyordu; fakat ben rujumu çok sevdiğim için sürmeden edemedim.

Calm Heat olsukça soluk renkli bir ruj, dolayısıyla akla ilk olarak güçlü, koyu göz makyajlarıyla eşleştirmek geliyor insanın aklına. Koyu göz makyajlarıyla gerçekten çok şık bir görüntü sunuyor; fakat bunun yanı sıra ten rengi, şampanya gibi açık tonlarda farlar ve bol maskaralı kirpiklerle de güzel bir uyum sağlayıp günlük tarzda makyajlarla da uyumlu olduğunu gösteriyor.


Bu ruj özellikle soğuk,soğuk-nötr alt tonlu beyaz tenlere yakışacak bir renge sahip. NW 15 üzeri tenlerde bu ruj tek başına fazla kontrast durabilir. Tek başına kullanmak için zor bir renk; bundan dolayı Mac Online'da tükendiğini görünce oldukça şaşırtmıştım. Tabii zor bir renk olması kullanamayacağınız manasına gelmiyor. Tek başına olmasa bile, kahve, koyu nude ve hatta kızıl-mürdüm renkte dudak kalemleriyle şahane renkler elde edebilir, elinizdeki teninize koyu gelen rujları açmak için kullanabilir veya ombre ruj uygulamaları için kullanabilirsiniz. Elimdeki diğer nude tonlarda olan rujlarla yan yana swatch karşılaştırması yaptım, yardımcı olması açısından.


Calm Heat klasik Mac rujlar gibi 3gr ağrlığında, Mac Online'da stok dışı olsa da mağazalarında bulunabiliyor, fiyatı 66TL ve Limited Edition; yani seri kalktıktan sonra kalıcı seride bulmamız mümkün olmayacak. Calm Heat'e en yakın alternatif renk olarak dupe olan fakat kremsi yapısıyla bitiş olarak farklı olan Tom Ford - Nude Vanille var.



Bu incelemeyle beraber Fruity Juicy Koleksiyonu alışverişimin de sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sanırım Mac uzun zamandır beni böyle cezbeden bir koleksiyon yapmamıştı, oysa ilk gördüğümde pek de cezbolmamıştım, fakat ürünleri inceledikçe karşı konulmaz bir aşk duymaya başladım denebilir. Aslına bakarsanız bu seriden hala almak istediğim iki ürün daha var; birincisi Mac'teki Mua'nın serinin Bronzerlarından Delicates'ı uygularken kullandığı ve performansına bayıldığın farklı kıl yapılarına sahip, çift yüzlü 126 Split Fibre Large Face Brush ve 6 renkten oluşan far paleti Oh My Banana. Tabii almama azmimde ikisine de sırt dönmeye, almamaya çalışmaya devam ediyorum. En azından indirime girmeden almayacağım. :)

Sizin bu koleksiyonda en çok beğendiğiniz, gözünüze en çok takılan, karşı koymaya çalıştığınız ve belki koyamadığınız ürün hangisi oldu? Paylaşırsanız sevinirim!

Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere,
Zeynuş

You Might Also Like

17 yorum:

  1. great post...
    have a nice day...
    Soslu Badem by Dilek

    YanıtlaSil
  2. Tam olarak beyaz ten nude u! Size de çok yakışmış, bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesinlikle öyle, sonunda yapmışlar! Beğenmenize sevindim =)
      Sevgiler!

      Sil
  3. beyaz tende harika durmuş bence bende daha tebeşirimsi duracaktır eminim.. güle güle kullan :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İremcim pek kolay bir renk değil, çok açık tenliler için bir nude yapmışlar sonunda amme hizmetinde bulunup =)
      Teşekkür ederim,
      Öpüyorum!

      Sil
  4. 40 gün 40 gece de yazsan o ambalajları hakkındır :D Yalnız cidden nude rujunu bulmuşsun ama asıl detay buna kıyıp sürekli kullanacak mısın? :D Bu dilemmayı çok merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanın ötesinden bildiriyorum; hayır tabii ki kıyamıyorum :D Biterse ne yapacağım derdine düştüm zaten şimdiden, Mac gülerken ağlatıyordu :D

      Sil
  5. çok güzel bir nude, bana hiç yakışmıyor bu kadar açık renkler açık tenime rağmen.. *mutsuzluk* :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt ton ve saç rengi de çok fark yaratıyor, nude ton ruj bulmak zor ama Nicki Minaj'ın nude tonlardan oluşan koleksiyonu geliyor belki bulursun orada =)))

      Sil
  6. En sevdiğim ruj ve nude renk sizede çok yakışmış güle güle kullanın. Paylaşımlarınız çok güzel gerçekten izlemeye alıyorum hemen:) blogum ilginizi çekerse banada beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, siz de keyifle kullanın! Güzel sözleriniz bizi çok mutlu etti, böyle kibarca bir şekilde yaptığınız teklife de özellikle çok mutlu olduk, biz de sizi takibe alıyoruz. ^_^
      Sevgiler!

      Sil
  7. merhaba blogumu yenı actım bende beklerım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı olsun, mutlaka uğrayacağım, sevgiler. :)

      Sil
  8. çok güzeller iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, daha güzelleri sizin olsun.

      Sil