allık,

Burberry Lip&Cheek Bloom- 01 Rose

04:07 Unknown 19 Comments


Bugün markajımızda görür görmez arzu nesnelerimden biri olmuş,bugüne kadar denediğim tüm krem allıklar içerisinde en değişik dokuya sahip, allık ve dudak ürünü, Burberry Lip and Cheek Bloom - 01 Rose rengi.
Bu allığı yine arzu nesnem olmuş Oxblood ruja (yazısı için tık tıkbakmaya almaya gittiğimde görmüş, pembesinin doğallığı ile tüm ilgimi üzerine çekmeyi başarmıştı. Renk olarak çok çok çok çok sevdiğim Holy Grail doğal allığım Chanel Inspiration'a benzetince içimde daha da bir ukte olarak kalmış, 1 ay savaştıktan sonra (Burberry uzak olunca savaşabiliyorum) kedi gibi koşa koşa gidip almıştım.


Ambalaj, paketleme, tasarım kesinlikle temiz ve şık. Keskin ve oturmuş Burberry tarzı. İçinde geldiği kutusunun kartonunu bile beğeniyorum! Ambalajının alt kısmı camdan, kapak kısmı ise aynamsı bir yansıması olan ve üzeri kabartmalı Burberry Check işli metalik sert plastikten, oldukça kaliteli bir dizayn.

Burberry Lip & Cheek bloom yapı olarak bugüne dek kullandığım tüm krem allıklardan farklı bir yapıda, bulut gibi, yumuşacık ve pufidik; silikonsu. İçerisinde de silikon mevcut zaten.



Pigmentasyonu çok naif, Burberry Beauty'nin mottosu olan doğal ve kusursuz anlayışına hizmet eden bir yapıda. Naif dememden kibarca kötü dediğim anlaşılmasın. Bu ürünle dünyanın en doğal pembe yanaklarına da sahip olabilirsiniz, tonunun elverdiği ölçüde en canlı pembe yanaklarına da. Yani teniniz güzel bir Buğday tonuysa bu serinin bu rengini deneyip başarısız olduğunu düşünürsünüz ve aslında yanılır, haksızlık edersiniz. 

01 Rose rengi tam bir İskandinav beyazı pembesi, bugüne kadar kullandığım en naif pembe. Alında ilk gördüğümde Chanel Inspiration'a benzetmiş olsam da, aralarında ton ve formülasyon farkı var.  Aşağıdaki fotoğraflardan da görebilirsiniz. İkisini kategorilendirecek olursam; Burberry 'No Makeup Makeup/Yok Gibi Makyaj' allığıyken, Chanel Doğal- Naturel Makyaj' allığı. 
Bu renk nw15'in üstü için biraz uğraştırıcı olacaktır; özellikle makyajda renklerin belirginliğinden hoşlanıyorsanız. Bu noktada size diğer renklere bakmanızı ısrarla tavsiye ederim.



Israrcıyım çünkü bu allık parmakla uyguladığınızda ilk katta neredeyse yarı opak durarak teninizle karışıyor ve sizi bile yanağınızdaki pembeliğin kendinize ait olduğuna inandırabiliyor. Eğer teninizde renk eşitsizlikleri fazla yoksa, ten makyajına ihtiyaç duymuyorsanız, bu allığa yine bayılacaksınız çünkü kendi teninizde de katman olarak değil sadece renk olarak belli edecek kendisini. Eğer daha belirgin/ daha hızlı bir sonuç istiyorsanız, parmak yerine duo fiber fırçalarla kullanmanız en güzel sonucu verecektir. Silikonsu yapısıyla parmakla da fırçayla da ciltte hızlıca ve homojen bir şekilde dağılıyor. Kalıcılık olarak benim kuru yanaklarımda güzel bir performans gösterdi. Tazeleme ihtiyacı hissetmedim, hissetsem de güzel yanı bitmiş bir makyajın üstüne tekrar ürün eklediğimde homojen durmaması gibi bir sorunla karşılaşmayacağımdan oldukça emin olmam. 
Ürünün tek kat halinde uygulanmış olarak tenimdeki duruşunu Şurada yaptığım makyajda görebilirsiniz.

Ürün 3.5 gram,dünyanın en büyük krem allığı değil ama Chanel kadar da insafsız değil. Fiyat olarak da ait olduğu High End klasmanında bana göre oldukça insaflı fiyatlara sahip, bu allığı Burberry Nişantaşından 90TL'ye edinmiştim. İçerik olarak ne kadar da güzel diyemeyeceğim. İçeriğin ilk sırasında Dimethicone yer alıyor ve ona bu şahsına münhasır dokuyu da o veriyor zaten. Makyaj ürünlerinde (fondöten türevleri hariç) çok titizlenmesem de, cilt bakımı ürünlerinde silikon türevlerine sıcak bakmayan biriyim; çünkü nemlendirici gibi ürünlerdeki silikonların cildimin gözeneklerini kapattıklarını hissediyor ve sonrasında da olumsuz etkilerini görüyorum. Silikonun cildimdeki olumsuz etkilerine rağmen bu allıkta hiçbir sıkıntı, olumsuz etki, sivilce, dolmuş tıkanmış gözenek gibi bir durumla karşılaşmadım.  Bundan dolayı da oldukça mutlu ve memnunum.

Bu ürün 'Lip&Cheek bloom' olarak geçiyor fakat dudaklarımda henüz denemek hiç aklıma gelmedi, öyle kullanırsam duruşunu görmeniz için buraya link olarak eklerim. Ama silikonlu haliyle pek kalıcı olacağını pek sanmıyorum.

Bu seriden gözlerimi alamadığım Peony ve Hydrangea renkleri var, bu iki renk daha koyu tenlerde de belli olacaktır; koyu tenlerde, esmerlerde ise muhteşem duracağına inandığım, yine bir kedi gibi melül melül baktığım Purple Tulip ise bu ten tanımına uyan herkesin mutlaka denemesini arzulayacağım bir renk. 

Hepsini toparlarsak, lip&cheek bloom serisi beni memnun etmiş ve diğer renklerini deneme isteği uyandırmış bir seri. Kim bilir belki Project Pan sonrası kendimi ödüllendiririm. Veya pp sonrası doğum günümün olduğu aya girdiğimiz için bir 'Doğum Günü İstek Listesi' yayınlar bu allıkları da o listeye eklerim. Kolay değil 30 olacağım! =)

Umarım bu incelemeyi beğenmişsinizdir,
Bir sonraki rengarenk macerada görüşmek üzere!
Zeynep


You Might Also Like

19 yorum:

  1. Hahaa Zeynep, 30 yaş kesinlikle coşku ve bol hediyelerle kutlanmayı hak eden bir milestone şekerim! Yap listeni!!!

    Bu arada, ben bu allığa aşırının aşırısı bayıldım ve canım çekti, onu napıcaz?

    Güle güle kullan, allahtan yanımda yöremde Burberry Beauty yok :)))) Öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugüne dek"Sana ne hediye alıcam bilemedim, sen söylesene" demiş herkesi pişman edicem sanırım hahahaha :D Kimse bir şey almak zorunda değil ama şu lafı da söylemesinler!
      Allık çok güzel, canının çekmesi normal; bir deneyip fikrini belirtmeni isterim, ama sonra =) Burberry'nin yakın olmaması hayat kurtaran bir etken, yoksa Titanic gibi efsane batardım gkdjgkd
      Çok teşekkür ederim,
      Çok öptüm!

      Sil
  2. İnanılmaz beğendim renk harika ambalajı ayrı güzelll güle güle kullan😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür edeirm, çok güzel ve özenlibir ürün olmuş bence de, fiyatını hak edenlerden :)

      Sil
  3. Zeynepcim dönüp o no makeup makeup yazına bir daha baktım da hakikaten sende çok güzel durmuş renk fiyatını da bu görünüşü ile kesinlikle hak ediyor .. ben alacak olsam chanel'i seçmem gerekirdi belli bile olmayacaktır çünkü ama diğer söylediğin renklere bir göz atacağım.. sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İremcim =) Marka direkt cilt tonlarına göre birer birer renk çalışmış sanırım; peony rengi, poppy rengi, hydrangea renkleri teninde kendini belli eder, denemeni tavsiye ederim :)
      Öpüyorum,
      Sevgiler.

      Sil
  4. Tam aradığım renk <3 Güle güle kullan bütçemdeki deliği azıcık daha büyüteyim müsadenle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Kermitcim Inspiration yazısındaki yorumda konuşurken bahsettiğim benzer ürün buydu, renk olaak daha farklı ama kafa yapısı aynı bir allık =) En azından Chanel'den daha uygun, öyle düşünelim=)
      Umarım memnun kalırsın!
      Sevgiler

      Sil
  5. Zeynep'cim, gerçekten fiyatı hiç de insafsız değilmiş. 90 TL bu klasmana göre gayet iyi bir fiyat... Allığın sende duruşu harika! Burberry makyaj ürünlerinin her grubunu beğenmiyorum, bence farları o klasmana göre güzel değil örneğin. Ancak bu allıkları gerçekten merak ettim, hatta doğum günü ayında beraber de bakalım :)
    Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burberry İngiliş centilmenliği göstermiş fiyatlarda, sağolsun; bir de trenchcoatlarında gösterse!
      Burberry farları denemedim ama pigmentsizse galiba bilerek öyle yapıyorlar, doğallık doğallık diye öldüklerinden :D Allıklara mutlaka bakalım, hatta Nişantaşı Burberry'e gidip oradan Missha'ya geçelim :3 Ne dersin? =)
      Öptüm kocaman!

      Sil
    2. Zeynuş anlaştık vallahi, cok cazip teklif bu, mimkin degil reddedemem :)
      Öpuldun :) (Klavyem bozuldu :)))))

      Sil
  6. Duruşu efsane <3 çok güzel bir renkmiş gerçekten. Diğer renklerini de çok merak ettim şuan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemcim muhakkak bak derim renklerine yapısına, ben çok değişik bulduğumdan herkes denesin istiyorum =) Renk skalası muazzam güzel bence :)

      Sil
  7. Çok şık Zeynep'çim, pembe de muhteşem. Bu kadar memnun kalınan bir allığa da o fiyat verilir benim gözümde. Güle güle kullan, pembiş pembiş :))

    A bu arada, 30 yaş harikadır :) Uğurlu olsun ve sana yenilikler getirsin. Hatta kutlayalım :) Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Zeynepcim benim de 30a az kaldı. Liste yapmaya heveslendirdin beni :) Channel Inspiration radarımdaydı, bunu da çok beğendim. Güle güle kullan.
    Çok öpüyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap Shercim, 30 yaşa kadar hayatta kalmak başarı kesinlikle, hele bu zamanlarda =) Hayatı kutlamak ve kutlatmak lazım :) Chanel Inspiration'ı bulamayınca bu allığı hatırlayıp bir nebzecik sakinleşiyorum, bir göz at =)
      Öpüyorum!
      Sevgiler.

      Sil
  9. Sunum da anlatım da çok güzel olmuş canım. Artık 30 ile hayatın tadına daha bir varacaksın canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) 30 ile ilgili herkes öyle diyor, umarım da öyle olur!
      Sevgiler!

      Sil